Apple actionata in judecata de un client ramas fara poze

Apple Store Regent StreetApple a fost actionata in judecata de un client ramas fara intreaga sa viata stocata intr-un terminal iPhone 5 care a fost dus spre reparatie in Apple Store Regent Street din Londra, capitala Marii Britanii.

Barbatul in varsta de 68 de ani sustine ca angajatii Apple Store-ului au sters din greseala toate datele stocate in al sau terminal iPhone 5 si avand in vedere ca el nu facuse un backup in prealabil, toate datele au fost pierdute fara a putea fi recuperate in totalitate.

Barbatul avea in acel terminal poze si contacte salvate in ultimii 15 ani din viata si acuza angajatii companiei Apple de neglijenta prin modul in care au tratat problema cu care el venise la respectivul Apple Store si s-ar putea sa aiba castig de cauza in final.

Terminalul iPhone 5 a fost adus la Apple Store dupa ce afisase o eroare nespecificata, angajatii Apple Store-ului rezolvand-o, insa stergand in acelasi timp si toate datele salvate in respectivul dispozitiv, asta fara a-l anunta in prealabil pe barbat de ceea ce se va intampla.

It was only after staff fiddled around they asked if I’d backed my things up. My life was saved on that phone. I lost my favorite video of a giant tortoise biting my hand on honeymoon in the Seychelles.

Angajatii l-au intrebat pe barbat daca si-a salvat datele importante din terminal abia dupa ce i-au sters tot ceea ce avea in el, acesta si sotia sa incepand sa planga cand au realizat ca tot ceea salvasera in respectivul dispozitiv a disparut pentru totdeauna, din cauza angajatilor Apple.

In cererea de chemare in judecata barbatul cere 5000 de lire de la compania Apple pentru a petrece o noua luna de miere cu sotia sa, insa cei din Cupertino spun ca el nu a demonstrat ca a pierdut ceva dupa ce angajatii sai i-au reparat terminalul iPhone 5 in Apple Store.

Desi se poate aduce in discutie vina barbatului pentru ca nu si-a salvat datele, daca angajatii au sters totul fara sa-l anunte in prealabil despre ceea ce se va intampla, este clar ca Apple trebuie sa raspunda pentru neglijenta angajatilor sai.

 

7 COMENTARII

  1. Am folosit garantia Apple de 2 ori facand programare de pe site-ul lor, acolo iti descrie exact pasii ce trebuiesc urmati cand duci telefonul la ei, dezactivezi iCloud si faci backup.
    De fiecare data, chiar daca urmasem pasii, baietii de acolo m-au intrebat daca am facut backup atentionandu-ma ca este posibil sa pierd datele din el sau ca imi va fi inlocuit telefonul.

  2. Sau sters pozele din ultimi 15 ani tare rau mosu avea iphone5 acu 15 ani clar time treveler
    Stiri de cacat
    Nu are cum sa fie adevarata stirea

  3. Ce comentarii de toata jena.. dar pana la urma asa e.. in RO toti care au iPhone ori si-l cumpara ca sa fie la moda, ori e pitzipoanca.. ori e manelist, ori e rom.. ori se crede tare ca are ultimul model de iphone… si abia restul de 1% il cumpara pentru ca are nevoie de el…

  4. Te dezamăgesc teo, în ro 50% din cei cu iPhone dețin o companie si/ sau sunt acționari uneia ori îl folosesc în acest scop. 15% sunt cei de care zici tu iar restul sunt pur și simplu utilizatorii care l-au cumpărat pentru felul în ce arata.
    Uite te și tu în mare dacă ai cunoștințe mai bine văzute social sa vezi ca au iPhone. Da recunosc și Salam are iPhone 6:)))