Apple obligata sa plateasca pentru stergerea pozelor unui client

4

Apple Store Regent StreetIeri v-am spus ca Apple a fost actionata in judecata de catre un barbat al carui iPhone 5 a fost sters complet de catre angajatii Apple cand a fost dus la reparat in Apple Store-ul Regent Street din Londra.

In respectivul terminal se aflau poze, clipuri video si contacte stranse pe parcursul a 15 ani de catre un barbat britanic, datele nefiind salvate in vreun calculator sau in cloud, ele disparand permanent din cauza angajatilor Apple care nu l-au notificat pe barbat in legatura cu ceea ce urmeaza sa faca.

Suparat din cauza faptului ca a ramas fara date importante, barbatul a cerut in instanta ca Apple sa-i plateasca suma de 5000 de lire pentru faptul ca l-a lasat fara date, insa un judecator britanic a fost de acord cu o propunere de rezolvare a problemei care presupune acordarea de produse in valoare de 1200 lire catre clientul nemultumit.

Suma este mult mai mica decat cea ceruta de catre barbat, insa este o victorie care le-ar putea da si altor clienti curajul de a actiona compania in judecata in momentele in care angajatii sai ii trateaza in moduri similare si ii lasa fara date importante in dispozitive.

We had beautiful pictures of the Seychelles and other pictures as well. All my contacts had gone and they had vandalised my phone. They knew they had done this and send me on my way. This is where my anger is – they sent me on my way like an imbecile. Apple is left in all their glory and saying how much they care.

Pentru problemele cauzate de catre Apple, britanicul va primi un Apple Cinema Display si o imprimanta in valoare totala de 1200 de lire de la cei din Cupertino, judecatorul dandu-i castig de cauza in proces, afirmand ca angajatii Apple au fost intr-adevar neglijenti.