iPhone 6S a atras un numar record de utilizatori Android

iPhone 6S record atras AndroidiPhone 6S a atras un numar record de utilizatori Android, afirmatia aceasta fiind facuta initial de catre Tim Cook cu doar cateva saptamani in urma, insa ea este reiterata de catre o companie americana care a analizat vanzarile de smartphone-uri din SUA.

Conform acestei companii, in 2015 26% dintre cei care au cumparat un iPhone 6S sau iPhone 6S Plus de la cumpania Apple au venit de la platforma Android, asta in timp ce in 2014 procentul a fost de doar 12%, deci vorbim despre o crestere de peste 100% pentru Apple.

Cifra este mai mare chiar si decat cea inregistrata acum 2 ani de zile, atunci 23% dintre cei care cumparau iPhone 5S si iPhone 5C faceau trecerea de la un terminal Android, asta desi compania Apple nu a oferit atunci o schimbare chiar atat de substantiala.

Dublarea cifrei de utilizatori Android care au ales iPhone-urile in 2014 este normala, insa nu doar iPhone 6S si iPhone 6S Plus trebuie laudate deoarece iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost vandute la preturi mai mici decat cele din 2014, asa ca mai multa lume a fost interesata de ele.

The iPhone 6s and 6s Plus launch attracted a greater percentage of Android owners compared to a year ago. This says a little more about the very hot iPhone 6 and 6 Plus launch, which motivated more iPhone upgrades than in previous years. The share of buyers coming from the Android platform for this launch more resembles the long-term trend in Android and iOS switching.

Compania Apple a pornit o strategie agresiva de atragere a utilizatorilor Android catre platforma sa si se pare ca ea a avut un succes enorm, cel putin deocamdata, pentru viitor compania americana asteptand un numar si mai mare de utilizatori Android.

Din pacate nu avem date exacte pentru a vedea ce producatori de smartphone-uri Android au pierdut utilizatori, insa probabil Samsung, HTC, Sony, LG si Motorola sunt in top.