Ford aduce Siri Eyes Free pe masinile vechi de 4 ani

Ford Siri Eyes Free masiniFord aduce Siri Eyes Free pe 5 milioane de masini care au fost fabricate intre 2011 si 2015 de catre celebra companie producatoare de automobile, deci voi ati putea beneficia de acest sistem chiar in masina voastra daca ea nu este mai veche de 4 ani de zile.

Conform celor de la Ford, suportul pentru sistemul Siri Eyes Free este implementat printr-o actualizare software ce va fi disponibila pentru sistemul de infotainment SYNC, instalarea sa trebuind facuta cel mai probabil la un service autorizat de catre compania americana.

Cei care si-au actualizat sistemul de infotainment SYNC in ultimele 2 luni au deja Siri Eyes Free disponibil, compania asteptand 60 de zile pentru a vedea ce probleme au utilizatorii inainte de a anunta oficial suportul pentru tehnologia implementata impreuna cu Apple.

Siri Eyes Free le permite soferilor sa activeze asistentul personal Siri printr-un buton existent in volanul masinilor, iar de acolo puteti comunica cu acest sistem pentru a va controla iPhone-urile in timpul condusului, insa asta doar daca aveti sistemul de infotainment SYNC.

SYNC, Ford’s entertainment and communications system, was designed to be flexible and updatable, just like other mobile technologies, so our customers are able to get the most out of their smartphones while behind the wheel. Siri Eyes-Free is another great voice-activated feature that not only adds convenience but helps our customers keep their eyes on the road and hands on the wheel.

Desi Siri Eyes Free nu este similar CarPlay-ului implementat in diverse alte masini, compania Ford le ofera totusi soferilor posibilitatea de a asculta muzica, de a scrie mesaje, etc, prin intermediul terminalelor iPhone, asa ca multa lume se va putea bucura de noua functionalitate.

Daca doriti sa beneficiati de acest update, ar fi bine sa mergeti la un service autorizat Ford din Romania si sa le cereti sa va instaleze versiunea 3.8 a SYNC, iar dupa finalizarea procedurii ar trebui sa puteti activa Siri cu butonul dedicat comenzilor vocale disponibil in volan.