Apple dezvolta o imprimanta 3D color

Apple imprimanta 3D colorApple dezvolta o imprimanta 3D color, sau cel putin asta ne sugereaza un brevet de inventie publicat in cursul zilelor trecute de catre autoritatile americane, acest tip de produse fiind intr-o continua crestere in popularitate.

Spre deosebire de imprimantele 3D color existente, produsul dezvoltat de catre compania Apple este mult mai ieftin si ar putea fi cumparat de mult mai multe persoane, aceasta fiind gandire ain baza careia Steve Jobs a lansat primul Mac si a avut atat de mult succes.

In momentul de fata imprimantele 3D color profesionale au preturi de achizitie apropiate de cele ale unor masini ieftine, astfel ca ideea propusa de catre compania Apple prin acest brevet de inventie ar putea revolutiona aceasta industrie, daca produsul va fi efectiv lansat.

In ceea ce priveste tehnologia de creare a modelelor 3D, compania Apple descrie cateva modificari importante privind modul in care modelele 3D sunt create efectiv si colorate, diferentele din punct de vedere tehnologic permitand si reducerea substantiala a costurilor de productie.

An apparatus comprising: a platform for holding a 3D printable object during a 3D printing process; a 3D print head for moving in cooperation with the platform in order to deposit 3D printable material according to a 3D information file that describes the 3D printable object in three dimensions; and a color application head for moving in cooperation with the 3D print head and the platform and for applying color to a surface of the 3D printable object.

Desi ideea celor de la Apple de a aduce imprimante 3D color la preturi mici pentru lumea intreaga este grozava, problema este ca nimeni nu stie cand sau daca acest produs va fi efectiv lansat, asa ca nu ne ramane decat sa vedem ce vor decide cei din Cupertino.

Voi ce parere aveti despre posibilitatea ca Apple sa lanseze o imprimanta 3D color avand in vedere ca Apple a lansat in trecut imprimante care nu au avut succes.

7 COMENTARII