HP initiaza o noua strategie de a concura cu iPad

HP LogoHP este unul dintre producatorii de PC-uri care a incercat sa cucereasca lumea cu tablete Android ieftine vandute in cantitati mari, insa care desigur ca a esuat cu o strategie ce era de la bun inceput sortita unei unui asemenea rezultat.

Dupa ani si ani de incercari esuate de a face profit din vanzarea de tablete Android ieftine, compania HP a luat decizia de a isi schimba strategia in acest segment de piata, ea urmand a produce noi tablete scumpe pe care le va vinde in ideea de a scoate profit mai mare.

Mai exact, cei de la HP intentioneaza sa creeze tablete cu preturi similare celor la care sunt vandute iPad-urile companiei Apple, cei din Cupertino avand profit urias de pe urma lor, lucru pe care compania HP spera deasemenea sa il obtina de la aceste produse in viitor.

In momentul de fata HP vinde tablete Android la preturi standard ce incep de la aproximativ 99 de dolari si va puteti imagina ca la asemenea bani e imposibil sa produci profit mare, asa ca o schimbare de strategie ar putea fi extrem de beneficia pentru cei de la HP.

Desigur ca a vinde tablete scumpe si a concura cu iPad impune oferirea unor functii grozave altfel consumatorii vor trece cu vederea tabletele la fel de repede precum le-au trecut si pe cele actuale, insa ramane de vazut daca HP este capabila sa dezvolte ceva cu adevarat grozav.

Deocamdat animeni nu stie exact ce fel de tablete va dezvolta si vinde HP la preturi similare celor ale iPad, insa laptop-urile 2 in 1 devin mai populare decat tabletele clasice si cred ca aici ar trebui sa isi indrepte cam toata lumea atentia in urmatorii ani.