Samsung accepta sa plateasca 548 milioane de dolari pentru copierea Apple

samsung masuri disperate vanzare smartphoneSamsung accepta sa plateasca 548 milioane de dolari pentru copierea Apple, iar asta la peste 3 ani dupa ce un juriu american a  hotarat ca in realitate coreenii trebuie sa plateasca peste 1 miliard de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie ale Apple.

3 ani de apeluri facute de catre Samsung au adus disputa cu Apple in acest punct in care coreenii asteapta o factura pentru cele 548 de milioane de dolari pentru a transfera fondurile in conturile celor din Cupertino, insa cu rezerva de a continua sa actioneze in judecata Apple.

Samsung considera ca desi plateste aceasta suma de bani, are totusi dreptul de a cere rambursarea sa si a cheltuielilor judiciare in viitor, deci practic plateste bani fara a-si recunoaste vina, cei de la Apple negand desigur dreptul Samsung de a cere o restituire a banilor.

Indiferent de ceea ce va mai reusi Samsung sa faca in viitor, deocamdata compania coreeana va plati 548 de milioane de dolari catre Apple pentru incapacitatea sa de a face altceva decat sa copieze ideile altora, suma fiind totusi mica in comparatie cu ceea ce a castigat Samsung.

Samsung continues to reserve all rights to obtain reimbursement from Apple and/or payment by Apple of all amounts required to be paid as taxes. […] Samsung further reserves all rights to reclaim or obtain reimbursement of any judgment amounts paid by Samsung to any entity in the event the partial judgment is reversed, modified, vacated or set aside on appeal or otherwise, including as a result of any proceedings before the USPTO addressing the patents at issue or as a result of any petition for writ of certiorari filed with the Supreme Court.

In ciuda mentiunilor facute de catre Samsung, compania Apple vede in sfarsit bani dupa toate procesele pe care le are cu Samsung, suma urmand a intra in contul sau pana la jumatatea lunii decembrie daca factura de 548 de milioane de dolari va ajunge la Samsung saptamana aceasta.

Decizia luata acum de catre Samsung de a plati catre Apple bani pentru incalcarea unor brevete de inventie ar putea avea un impact majora si asupra altor companii care copiaza ideile Apple, acestea putandu-se gandi mult mai atent inainte de a se inspira din brevetele Apple.

25 COMENTARII

  1. Sunt fan Apple (am un iPhone ) dar nu pot sa zic ca Apple este woow. Sa nu uitam ca dacă nu era Bill Gates, Apple nu mai exista. Si inca ceva de ce procesele nu se țin in Europa ? Niciodată judecători americani nu o sa dea dreptate celor de la Samsung

  2. @anonin – de ce ar trebui tinute procesele in Eeuropa, daca Apple este si a fost dintotdeauna din America? :)) ce treaba au pietele unde isi vand ei produsele cu ceea ce a copiat sau nu Samsung? :)) aici este vorba de anumite brevete si inventii, citeste si apoi comenteaza sau spune-ti parerea. Iar legat de produsele lor sunt chiar WOW fata de ceea ce vezi tu zilnic in piata, ma refer la produsele lor toate… Design, materiale folosite, asamblare, detalii… Ca le fac ei in China asta e… Mai tot este made in China la ora actuala, chiar si lucrurile originale… Si tu nu esti fan Apple daca ai un telefon… Ai inteles? :))

  3. Asa si eu sunt fan apple inrarit (am iphone 4/5s/6+, imac, macbook pro, ipad 4 si un ipod 4) dar nu zic ca sunt stralucie dar sigur sunt mai bune dacat celelalte de pe piata.

  4. Compara iPhone 3gs cu primul telefon Samsung cu Android (Galaxy S). Design, iconite, deblocare telefon, etc. Dupa aia compara cu telefoanele Samsung de dinainte de iPhone. Te vei lamuri

  5. Zao sterge doar commentzri nesimtite, jigniri nefondate la persoana si injurii printre dinti aduse baietilor cu samsugus:))

  6. Eu spun asa !! Nimic din ce s-a fabricat la începuturi nu mai este atât de fiabil, bun si wow, altfel cum ar putea sa vândă in fiecare an sau cel puțin la 2 ani produse noi ! Asta este o politica prin care se menține acest sistem bazat pe consum in picioare, altfel totul se duce pe apa sâmbetei !!! Iar exemple sunt in toate domeniile nu doar pe piața de smartphone !!

  7. Păi și Apple a pierdut în fața lui Samsung, însă președintele Obama și-a folosit dreptul de a închide cazul, fără ca Apple să plătească ceva.

  8. In articol autorul foarte obiectiv spune “incapacitatea sa de a face altceva decat sa copieze ideile altora”.
    Deci vb. la prezet si vb. de Samsung o companie care este peste Apple din punct de vedere tehnologic si dupa lansarea lui S6 Edge clar si la design…

  9. eu ti-am raspuns tie, cu privire la acest articol care este deschis de ani de zile.
    suma aceasta de bani este pt un proces deschis de 5 ani am impresia

  10. @nicu ,acest proces are la bază brevetul de invenție al colțurilor iphoneului ,brevet care a fost revocat anul acesta de către America pentru ca este un standard ,ceva normal ,samsung plătește acești bani degeaba ,pentru ca apple este pe continentul american și este o companie americană ,dovadă..acest proces numai acolo să judecat/câștigat de către apple ,vorbești în necunoștința de cauza ,lg prada a fost prezentat cu 2 luni înainte de iphone ,deci corect ar fi să spui: vezi cum erau telefoanele înainte de lg ,daca aș gândii ca ține aș zice ceva de genu:vezi cum ar fi fost acum ios-ul dacă nu exista androidul ,după tine tehnologia evoluează cu o singură companie dar credema ,te înșeli.

  11. Si eu ti-am spus la ce m-am referit in legatura cu articolul de mai sus sau dupa tine nu este indicat sa discutam despre ce s-a scris in articol.

  12. Ceea ce nu ai specificat pana la capat e ca presedibtile Obama a invocat dreptul la veto dupa mai bine de 3 decenii…adica ceva care este deasupra justitiei americane. Aspectul a cazut urat pt Apple insa Obama a aparat interesele americane.Erau prea multe miliarde in joc. Daca ai bani destui poti sa faci ceva in gura tuturor,dreptatea si justitia nu mai conteaza. Scuzati limbajul da’ exprima esenta politicii americane.