Samsung accepta sa plateasca 548 milioane de dolari pentru copierea Apple

25

samsung masuri disperate vanzare smartphoneSamsung accepta sa plateasca 548 milioane de dolari pentru copierea Apple, iar asta la peste 3 ani dupa ce un juriu american a  hotarat ca in realitate coreenii trebuie sa plateasca peste 1 miliard de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie ale Apple.

3 ani de apeluri facute de catre Samsung au adus disputa cu Apple in acest punct in care coreenii asteapta o factura pentru cele 548 de milioane de dolari pentru a transfera fondurile in conturile celor din Cupertino, insa cu rezerva de a continua sa actioneze in judecata Apple.

Samsung considera ca desi plateste aceasta suma de bani, are totusi dreptul de a cere rambursarea sa si a cheltuielilor judiciare in viitor, deci practic plateste bani fara a-si recunoaste vina, cei de la Apple negand desigur dreptul Samsung de a cere o restituire a banilor.

Indiferent de ceea ce va mai reusi Samsung sa faca in viitor, deocamdata compania coreeana va plati 548 de milioane de dolari catre Apple pentru incapacitatea sa de a face altceva decat sa copieze ideile altora, suma fiind totusi mica in comparatie cu ceea ce a castigat Samsung.

Samsung continues to reserve all rights to obtain reimbursement from Apple and/or payment by Apple of all amounts required to be paid as taxes. […] Samsung further reserves all rights to reclaim or obtain reimbursement of any judgment amounts paid by Samsung to any entity in the event the partial judgment is reversed, modified, vacated or set aside on appeal or otherwise, including as a result of any proceedings before the USPTO addressing the patents at issue or as a result of any petition for writ of certiorari filed with the Supreme Court.

In ciuda mentiunilor facute de catre Samsung, compania Apple vede in sfarsit bani dupa toate procesele pe care le are cu Samsung, suma urmand a intra in contul sau pana la jumatatea lunii decembrie daca factura de 548 de milioane de dolari va ajunge la Samsung saptamana aceasta.

Decizia luata acum de catre Samsung de a plati catre Apple bani pentru incalcarea unor brevete de inventie ar putea avea un impact majora si asupra altor companii care copiaza ideile Apple, acestea putandu-se gandi mult mai atent inainte de a se inspira din brevetele Apple.