Samsung contesta obligativitatea de a plati 548 milioane de dolari catre Apple

samsung atac AppleAcum doua saptamani Samsung a confirmat ca va plati 548 de milioane de dolari catre Apple in baza unei hotarari date de catre o instanta americana intr-un proces dintre cele doua companii, rezervandu-si totusi dreptul de a contesta in continuare acea hotarare.

Astazi cei de la Samsung si-au exercitat acest drept, cerand Curtii Supreme de Justitie din SUA sa analizeze din nou respectiva hotarare si sa reduca sau sa anuleze hotararea prin care ea este obligata sa plateasca 548 de milioane de dolari catre cei din Cupertino.

Aceasta miscare vine in mod surprinzator dupa ce Samsung a primit probabil de la Apple o factura pentru suma respectiva, suma pe care o va si plati pana la sfarsitul acestui an, insa ea ar putea fi restituita daca decizia Curtii Supreme de Justitie ii va fi favorabila in final.

Sustinandu-si cererea, cei de la Samsung sustin ca juriul care a hotarat ca ea a copiat produsele Apple nu a fost in mod corect informati pentru a intelege exact ce presupune un brevet de inventie si ce presupune incalcarea a ceea ce protejeaza el pentru o entitate.

Samsung is escalating this case because it believes that the way the laws were interpreted is not in line with modern times. If the current legal precedent stands, it could diminish innovation, stifle competition, pave the way for design patent troll litigation and negatively impact the economy and consumers.

Separat de capacitatea juratilor de a intelege problema, compania Samsung sustine ca si metoda de acordare a daunelor in procesele pentru brevete de inventie pentru design este fundamental gresita, lucru pe care si multe alte companii l-au afirmat de-a lungul anilor.

Intr-o tentativa destul de disperata de a convinge instanta, cei de la Samsung au afirmat ca daca nu ii va fi dat castig de cauza va fi stabilit un precedent periculos care va da nastere unor abuzuri si mai mari in viitor, insa acelasi tip de aparare nu a ajutat-o prea mult in trecut.

Avand in vedere ca in trecut Samsung nu a castigat absolut nimic prin aceste cereri, sansele ca acum sa fie rasturnata aceasta decizie sunt infime.