Sony a cumpara divizia de senzori pentru camere a Toshiba

Sony senzori imagine cameraSony este unul dintre cei mai mari producatori de senzori pentru camere, furnizand componente inclusiv pentru Apple si alti producatori de smartphone sau tablete, iar astazi a anuntat achizitionarea diviziei similare din cadrul Toshiba.

Cei de la Sony au cheltuit 155 de milioane de dolari pentru a cumpara divizia Toshiba care produce senzori pentru camere, suma fiind una proportionala cu dimensiunea fabricilor si importanta tehologiilor care exista in ele, majoritatea analistilor confirmand ca pretul este corect.

Achizitia facuta astazi de catre Sony va fi finalizata pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor, de atunci toate fabricile Toshiba urmand a functiona sub conducerea Sony Semiconductor Corporation, o companie nou creata de catre cei de la Sony.

Dupa cum va spuneam mai sus, Sony furnizeaza module de camera pentru compania Apple de ani de zile, iar o extindere a capacitatilor de productie nu poate fi decat de bun augur, compania urmand a isi extinde cel mai probabil si cooperarea cu Apple.

Under the agreements, Toshiba will transfer semiconductor fabrication facilities, equipment and related assets of Toshiba’s 300mm wafer production line, mainly located at its Oita Operations facility. The purchase price of the Transfer is 19 billion yen. Sony and Toshiba aim to complete the Transfer within the fiscal year ending March 31, 2016, subject to any required regulatory approvals.

Cu aceasta achizitie Sony va ramane cel mai mare producator de senzori de imagine pentru camere, iar acest lucru ii va permite sa dezvolte in continuare cele mai bune componente de acest gen pentru terminalele mobile vandute in lumea intreaga.