Apple vinde prima perechi de casti Lightning mai scumpe ca un iPhone

Audeze EL-8 casti LightningAudeze EL-8 este prima pereche de casti, vanduta de catre Apple, compatibile cu portul Lightning al terminalelor iPhone sau al tabletelor iPad, pretul lor de vanzare fiind mai mare decat cel al unui iPhone 6S 16 GB.

Mai exact, Audeze EL-8 sunt vandute de catre compania Apple la pretul de 700 de dolari in SUA, cu 50 de dolari mai mult decat pretul unui iPhone 6S 16 GB, avantajul major fiind posibilitatea de a le introduce in portul Lightning al terminalelor noastre.

Castile au un design exceptional si folosesc o tehnologie imbunatatita pentru a reda sunetele intr-un mod mult mai clar si mai puternic decat o pereche de casti cu difuzoare conice, pretul cerut de catre Apple fiind unul pe masura produselor si a experientei oferite.

Desi castile Audeze EL-8 isi merita cel mai probabil banii, unii se intreaba daca nu cumva aparitia lor are legatura cu faptul ca Apple ar intentiona sa elimine portul audio de 3.5mm din viitoarele sale terminale iPhone, castile urmand a functiona doar prin portul Lightning.

The first to offer a fully integrated Lightning connector for your iPhone, the Audeze EL-8 Titanium Closed-Back headphones deliver superb sound quality for all the music on your iOS devices. This superior performance for both your music and voice calls is possible thanks to the headphone amplifier and 28-bit DAC built into the Lightning cable. Plus you continue to get the benefits of the special planar magnetic driver derived from Audeze’s top-of-the-line LCD Series headphones.

Un raspuns la intrebare vom afla abia cand iPhone 7 va fi lansat, insa ideea in sine ridica foarte multe semne de intrebare.

23 COMENTARII

  1. Ma inerveaza chestiile astea, Apple va vinde creioane la 100 euro și parca vad Apple a revoluționat creionul specific sunt fain Apple, după mine Apple vrea sa ajungă la preturi exorbitante

  2. 28bit DAC + amplif integrat – cunoscatorii stiu ca acolo este mai mult de jumatate din pret, asa ca totalul nu este chiar intr-atat de nejustificat 😉

  3. nikel,ca si un prim produs dintr.o anumita categorie,nu poti incepe la pretu’ asta,or avea ei amplificatoare,filtre si butonase aurite…nu au istoria care sa ridice pretu,ca si ale marcilor de renume care au ani in dezvoltarea produselor audio-casti,sisteme hi-fi,etc…parerea mea,fail,ca si strutzocamila de husa…parca sunt drogati astia de la Apple,de la un timp…

  4. Nu este primul lor produs, doar prima integrare pe conector lightning… da o geana pe google sa vezi ce zice lumea de Audeze.. Este clar ca Audeze sau Beoplay H6 de la B&O nu sunt genul de casti cu care sa asculti mp3-uri cu “smaily” piratate de pe net 😉

  5. Acuma Apple încearcă sa ne pregătească si sa ne spună într-un mod indirect, faptul ca pa pa audio de 3.5mm. Atata timp cat sunetul o sa fie mai clar, nu ma deranjează aceasta schimbare. Dar asta este o alta strategie, prin care după Apple o sa scoată adaptoare prin care sa poți utiliza portul de 3.5mm, si uite asa mai dai 100 dolari.

  6. asta se va intampla sigur, cred ca are ceva decenii in spate 3.5 jack
    lightning here we come
    Dar Apple a zis clar ca viziunea lor este wireless
    Sincer as vrea sa renunte la mufa si in Macbook si sa adauge in locul ei inca un port usb-c

  7. Parerea mea: poti sa faci castile lu peste urechia umana tot asa ramane cum a spus @MariusMuntean:disqus sunt casti care costa mai putin dar sa fim sinceri nu vei putea auzi mai bine decat ii permite urechia.

  8. Nickel are dreptate flăcăi, oricum sunetul e ceva subiectiv când vine vorba de muzica, într-adevăr 700 $ e destul de mult…la banii ăștia trebuie sa fie ff bune ca sa rivalizeze cu branduri consacrate pe segmentul de audiofilie, așteptam testele făcute de pros ?

  9. vechile B&W care erau la un pret de 300€ ,in Apple Store erau f ok (am o pereche de P5) si la pret decent,acum au inceput sa se lacomeasca rau…deja nu mai ma pasioneaza Apple ca si inainte,pacat!

  10. 3.5 jack, are si el o vârsta, sunt convins ca prin lightning calitatea sonora va creste. Sunt tare curios dacă Apple chiar o sa scoată wireless charging prin inducție, ca momentan ce numește samsung si alții wireless charging, nu prea este wireless charging. Dar ideea in sine e faina, sper ca dacă tot o sa scoată 3.5 jack, sa bage si ei un difuzor in plus, pentru o calitate audio mai buna.

  11. Incarcarea wireless pe care o ofera Samsung sau alte companii cum crezi ca se face? ai idee cum se cheama acea tehnologie care este in spatele incarcarii wireless? pt ca se pare ca tu astepti incarcarea wireless PRIN INDUCTIE de la Apple…se pare ca restul de producatori nu incarca telefoanele PRIN INDUCTIE..

    Ma poti ajuta te rog frumos sa-mi spui cum se incarca telefoanele prin wireless?

  12. Cu siguranta calitatea sonora a unei perechi de casti este oferita de mufa, cu siguranta nu are legatura nici calitatea melodiei si nici calitatea castilor..cu siguranta problema consta la mufa castilor..

    Stau si ma gandesc dupa ce am citit comentariul tau…iti dai seama cat de proaste sunt castile alea wireless? alea nici macar nu au mufa…vai de mama lor

  13. Convertoarele DAC sunt și ele, mai bune sau mai rele. În general, convertoarele astea sunt destul de voluminoase, și mă întreb cât de bun poate fi un convertor minuscul, așa cum au căștile astea. S-ar putea să fie la fel de bun față de un DAC decent, precum sunt bune camerele foto minuscule de pe smartphone față de cele cu senzor full frame 36mm

    Abia aștept să citesc reviewuri profesionale despre căștile astea.