iPhone 7 vine cu trei schimbari majore, iata detaliile

iphone 7 port audio castiiPhone 7 va fi lansat in 2016 de catre compania Apple si desi el nu va avea implementat un ecran OLED, compania Apple pregateste totusi alte surprize interesante pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Conform unor informatii obtinute in cursul noptii trecute, compania Apple intentioneaza sa elimine complet portul audio de 3.5mm in care introducem conectorul unei perechi de casti, doar portul Lightning al iPhone 7 urmand af i mentinut pentru conectarea unor noi tipuri de casti.

Conform sursei acestor informatii, compania Apple intentioneaza sa reduca din nou grosimea iPhone-urilor sale, astfel ca iPhone 7 va fi cu 1mm mai subtire decat iPhone 6S, deci va avea o grosime de doar 6.1mm, asa ca uitati-va serios la terminalele voastre si imaginati-va unele mai subtiri.

Apple nu poate reduce grosimea portului audio de 3.5mm, asa ca a decis sa renunte complet la el si sa forteze trecerea la utilizarea de casti audio ce pot fi conectate la portul Lightning, aceasta optiune fiind posibila de mai bine de un an de zile, desi putine produse de acest tip exista.

Apple seems to plan removing the headset jack from the next iPhone 7, according to a reliable source. Screen shape such as radius will be kept, however, it will very likely be more than 1 mm thinner than the current model. Supplied Ear Pods will equip a Lightning connector, which means a DA (Digital to Analog) converter is required. The DA will be built in the Lightning connector without sacrificing the size, according to the source.

Pentru iPhone 7 Apple va lansa o noua pereche a EarPods care va include un conector Lightning pentru a putea fi utilizate cu viitorul smartphone, ceilalti producatori de casti fiind obligati sa includa adaptoare de la portul de 3.5mm la cel Lightning, sau sa schimbe complet metoda de conectare.

Pentru a face totul posibil, Apple va implementa in portul Lightning si un convertor digital la analog fara a creste grosimea componentei, iar asa iPhone 7 va veni cu o schimbare majora care va da din nou peste cap piata accesoriilor pentru iPhone-uri.

Voi ce parere aveti despre aceasta schimbare ?

32 COMENTARII

  1. Bine, acum…nu vreau sa fiu partinitor sau carcotas, dar exista deja multe marci si modele de casti cu bluetooth, care functioneaza foarte bine.
    Pe de alta parte, se poate intampla sa vrei sa asculti muzica din telefon (cu o pereche de casti eired), in timp ce acesta este pus si la incarcat. In acest caz, cu utilizarea unui singur conector pentru mai multe actiuni….trebuie regandita utilizarea iPhone-ului si a tuturor accesoriilor pentru acesta; iar aceasta o vom face noi, utilizatorii, in primul rand!

  2. Hmm… Mda, ceva nou? Un iPhone mai subire si iar sa se îndoiască!?? eu zic ca dimensiunile i6 sunt perfecte…!
    La i7 as vrea un desing standard, a primului iphone! Si un soft mai bun, mai mult nu am nevoie… ??
    Sa nu avem atatea bug-uri si lag-uri.

  3. Eu as vrea sa pastreze portul , in cei 6 mm ar trebuia sa intre , daca fac peretii sus -jos mai subtiri la port sigur incape … Dar Apple vrea sa ne arate ca doar portul lightning e bun . Din punctul meu de vedere e o pierdere in calitatea audio a castilor . Eu nu folosesc castile lor ieftine …

  4. Cea mai mare problema a lui iPhone 6s e grosimea exagerata.
    Trei oameni adulti abia-l pot cuprinde cu bratele.
    Astfel de la anul vom avea telefonul perfect de 6,1 mm.
    Bravo Apple!

  5. Ar fi un pas logic al Apple pentru ca orice mufa/port/etc in minus vine ca un preambul pentru dezideratul de “maine” al device-urilor mobile care va fi, bineinteles, fara niciun orificiu. Apple, din nou, nu se dezminte si pregateste terenul pentru viitor chiar daca trebuie sa faca niste compromisuri.
    Pare ceva nesemnificativ, dar “mutarea” asta va fi (aproape) o revolutie in domeniu. Apple a introdus portul Lightning in 2012, iar celorlalti producatori le-au trebuit trei ani pentru a scoate ceva asemanator (USB Type-C), asta ca sa fiu ingaduitor pentru ca, in momentul de fata, nu cred sa fie mai mult de doua-trei telefoane cu asa ceva.

  6. Cauta pe net ce inseamna port Usb Type-C, care este povestea lui si apoi întoarce-te si spune-ne ce ai descoperit.
    ÃŽntreaga industrie tehnologica se pregateste sa treaca la USB Type-C…iar Apple a facut primul pas in promovarea acestui USB Type-C.
    Ai incredere in mine si cauta pe net, pt ca vorbesti numai prostii.

  7. usb-c a fost introdus prima data in macbook, este facut de catre cei de la apple intel etc
    A mai avut nokia un dispozitiv usb-c inainte de macbook dar un produs nesimnificativ pt mainstream
    Lighting sau usb-c pt mine tot aia e, atata timp cat viitorul este wireless
    deci oricum iphone 7 va veni in pachet cu casti prin conectare lightning dar daca vrei ceva mai de lunga durata iti iei wireless
    Apple e clar ca va folosi lightning port pt iOS devices si Usb-c pt Mac

  8. Si care sunt acele 3 schimbari majore,ca eu vad doar doua,cea cu disparitia portului audio de 3.5 mm si castile cu mufa lightning? Sau ca scade grosimea cu 1 mm e schimbare majora?

  9. Cum se numesc porturile de incarcare de la Microsoft Lumia 950/950 XL,
    OnePlus 2 si de la Nexus 5X/6P si de cand sunt introduse? Din cate “am
    cautat pe net” astea (plus inca cateva) sunt singurele companii,
    deocamdata, care au introdus mufele de incarcare reversibile. Cand
    mentionezi “intreaga industrie” te referi si la Apple ca va schimba
    Lightning-ul cu USB Type-C sau cum?

  10. ÃŽ: Cum se cheama unica mufa de pe MacBook Retina 12″ 2015?
    R: USB Type-C

    Tu consideri ca mufa USB Type-C este raspunsul la mufa Lightning, dar asta e o prostie, in conditile in care Apple in 2015 a inceput promovarea USB Type-C si joaca un rol important in dezvoltarea acesteia.

    Ai cumva impresia ca Apple a ajutat la promovarea si dezvoltarea mufei USB Type-C pt concurenta?

  11. @zaone cand se ieftineste iPhone 6s cu 100€ ? Stiu ca Apple cand anunța un model nou de iPhone cel precedent se ieftineste cu 100€ dar nu stiu cand (data si luna). Reducerea de 100€ se aplica in momentul lansării modelului nou sau cand dispozitivul nou este pus in vânzare ?(25 Septembrie daca nu ma insel)

  12. momentul in care este la vanzare modelul nou
    dar sunt sigur ca multe magazine vor ieftini mai din timp modelul
    Ceea ce ai scris tu este exclusiv daca cumperi din Apple Store

  13. In regula ….mulÈ›umesc (am văzut aici in Finlanda ) iphone 6 de 64 gb cu 699 € aÈ™tept pana la anu in Septembrie

  14. Prietene, cred ca ori vrei sa faci pe desteptul ori intelegerea unui text (scurt) este precara in ceea ce te priveste.
    Una dintre caracteristicile cablurilor USB-C este revesibilitatea (cu 180 de grade in jurul axei, adica), dar ele se numesc USB-C la ambele capete nu doar la cel care intra in adaptor/computer (“Toate dispozitivele care pot fi conectate la un Pc/laptop vor avea mufa USB Type-C”); asadar, cand spuneam ca ceilalti producatori de abia acum au inceput sa introduca standardul asta ma refeream la mufa reversibila de pe telefoane care tot din standardul ala face parte.
    Apple nu are USB-C din 2012 pe iPhone/iPad/iPod, dar are mufa aia reversibila (Lightning), iar ceilalti producatori de abia acum au descoperit-o.

  15. Cred ca Apple o sa isi rotunjească din nou veniturile.
    Așteptam 2016 sa vedem ce ne aduce noul i7 cu adevărat , pt ca de zvonuri o sa mai avem parte.
    Sper sa vina într-adevăr cu ceva nou inafara de schimbarea dizainului.

  16. USB Type-C is a specification for a reversible-plug connector for USB devices and USB cabling. It was published by the USB Implementers Forum.

    Developed at roughly the same time as the USB 3.1 specification, but distinct from it, the USB Type-C Specification 1.0 defines a small reversible-plug connector for USB devices.

    Sincer, cine intelege din asta ca revolutionar in conectorul asta e faptul ca e reversibil (bla bal 180 grade bla bla) are o problema grava.

    Dc sa ai un conector cara sa fie si Lightning foarte lent si sa nu ai ceva care sa fie precum usb 3.1……? a ca e copiat dupa ala da.
    Toti producatori au observat ca utilizatori sunt imbecili si au nevoie de ceva pe care sa nu il potriveasca si considera asta ca fiind principalul argument pt performanta/ dezvoltare…. (ca acum el a conectat un cablu in mai putin 1 de o secunda si sta mai mult de 10 minute sa mute ceva fisiere iar ( un mini usb 3.0 iti ia mai mult de 2 secunde si mai putin de 2 minute sa muti fisierele…) excelenta logica.)

    Concluze avantajul conectorului e viteza de transfer nu ca pote un copil autis de 4 ani sa il conecteze repede asta vine ca un bonus!