Tim Cook ironizeaza Google Chromebook

Tim Cook Google ChromebookIeri Tim Cook a participat la una dintre sesiunile Hour of Code organizate in Apple Store-uri de catre compania Apple, initiativa avand rolul de a ajuta copiii sa invete cum sa scrie cod in diverse limbaje de programare.

In cadrul evenimentului, Tim Cook a tinut sa faca o remarca destul de interesanta vis-a-vis de Chromebook-urile companiei Google, el sustinand ca aceste produse sunt de fapt masini de test si nu ajuta in vreun mod real elevii din scolile americane in care aceste produse sunt oferite.

Cei de la Google au concurat serios cu Apple in segmentul educational, aducand Chromebook-urile in scoli in detrimentul MacBook Air-urilor, iar Tim Cook cu siguranta incearca sa demonstreze ca produsele Apple sunt mult mai bune pentru copii.

Realitatea este ca un MacBook Air cu OS X ofera o functionalitate mult mai complexa decat un Chromebook ce ruleaza Chrome OS, insa desigur ca pretul de vanzare diferit dintre cele doua produse si eventualele reduceri oferite de catre Google fac diferenta.

I’m not a fan of teaching to the test. I think creativity is so important. Training the mind how to think is so important. Teaching to the test, to me, is too much about memorization. In a word where you’ve got all the information you’ve got right here.

In aceeasi idee, Tim Cook sustine ca scolile ar trebui sa aiba in programa lor cursuri speciale care sa ii invete pe copiii cum sa scrie cod in diverse limbaje de programare, Apple facand lobby pe langa institutiile americane pentru initierea unor asemenea programe permanente.