Prima Pagina Tim Cook Tim Cook ironizeaza Google Chromebook

Tim Cook ironizeaza Google Chromebook

Tim Cook Google ChromebookIeri Tim Cook a participat la una dintre sesiunile Hour of Code organizate in Apple Store-uri de catre compania Apple, initiativa avand rolul de a ajuta copiii sa invete cum sa scrie cod in diverse limbaje de programare.

In cadrul evenimentului, Tim Cook a tinut sa faca o remarca destul de interesanta vis-a-vis de Chromebook-urile companiei Google, el sustinand ca aceste produse sunt de fapt masini de test si nu ajuta in vreun mod real elevii din scolile americane in care aceste produse sunt oferite.

Cei de la Google au concurat serios cu Apple in segmentul educational, aducand Chromebook-urile in scoli in detrimentul MacBook Air-urilor, iar Tim Cook cu siguranta incearca sa demonstreze ca produsele Apple sunt mult mai bune pentru copii.

Realitatea este ca un MacBook Air cu OS X ofera o functionalitate mult mai complexa decat un Chromebook ce ruleaza Chrome OS, insa desigur ca pretul de vanzare diferit dintre cele doua produse si eventualele reduceri oferite de catre Google fac diferenta.

I’m not a fan of teaching to the test. I think creativity is so important. Training the mind how to think is so important. Teaching to the test, to me, is too much about memorization. In a word where you’ve got all the information you’ve got right here.

In aceeasi idee, Tim Cook sustine ca scolile ar trebui sa aiba in programa lor cursuri speciale care sa ii invete pe copiii cum sa scrie cod in diverse limbaje de programare, Apple facand lobby pe langa institutiile americane pentru initierea unor asemenea programe permanente.

 • Orion4tech

  Pai si are impresia ca sunt chiar fraieri? Diferenta de pret este imensa, daca se vrea in scoli un OS complex si universal raspunsul clar este Windows. OSX nu are nici un argument.

 • Liviu Verestiuc

  Foarte corecta argumentația, se vede ca lucrezi în domeniu.
  Diferență de pret este uriașă, cam toate fac aceeași treabă însă intr-un mod ușor diferit, iar bază de date nu se află pe aceste device-uri ci în servere dedicate.
  Mi-a picat de curând în mâna un Chomebook luat din SUA de blackfriday.
  Faci de toate dacă ai de făcut office și lucrând în domeniu telecomunicațiilor știu bine ce afirm.
  Nu îmi place la ele dependenta mare de cloud Google, ca și la Apple de altfel.
  Ca design INSA Apple sta muult mai bine, ibaa sunt de 5 ori mai scumpe.
  Personal cred ca Apple se va vinde bine în continuare în SUA și în țările occidentale bine dezvoltate , Chromebook urmând să fie apanajul țărilor “mai sărace”.
  Însă dacă știi ce vrei de la un Chromebook nu te va dezamăgi, am avut niște desene complexe de Autocad(dwg) și am fost dezamăgit deloc.
  De xls,doc,ppt ,browsing…astea sunt banalități.

 • Orion4tech

  Chromebook-ul nu este in apanajul nimanui. Nu exista nici un avantaj in comparatie cu un laptop Windows. Restul sunt aiureli.