Apple streseaza utilizatorii sa cumpere iPhone 6S

reclama iPhone 6S Spp StoreIndiferent ce face, Apple reuseste sa supere macar o parte dintre clienti cu anumite campanii de marketing pentru produsele sale, iar cea mai recenta dintre ele are in vizor posesorii de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri de generatie veche.

In imaginea alaturata puteti vedea o noua reclama afisata de catre compania Apple in aplicatia App Store pentru utilizatorii care detin iDevice-uri vechi, cei din Cupertino recomandandu-le sa cumpere iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Reclama este afisata doar in iOS 9.2 si doar pe iPhone 5S sau terminalele mai vechi, ori echivalentul tabletelor iPad, pop-up-ul aparand indiferent ce sectiune a aplicatiei App Store este accesata, el acoperind suprafata intregului ecran pentru a bloca functionarea sa.

Desi Apple a folosit in trecut banner in prima pagina a App Store pentru a promova diverse sectiuni ale magazinului sau de aplicatii, aceasta este prima oara cand foloseste un asemenea tip de reclama pentru a promova terminalele sale iPhone utilizatorilor.

Apple are o metoda similara de a recomanda instalarea suitei iWork pentru iCloud si a altor aplicatii, ea fiind la fel de enervanta deoarece bannerul este afisat o data la 2 sau 3 deschideri ale aplicatiei, insa de el nu se plange chiar atat de multa lume deocamdata.

De cel al iPhone 6S a inceput sa se planga mai multa lume si va fi interesant de vazut daca Apple va renunta la el sau va continua sa-l afiseze cu aceeasi frecventa.