Apple Watch – 21 de milioane de unitati vandute in primul an

Apple Watch 2.1 milioane unitatiApple Watch este unul dintre produsele Apple pentru care compania americana evita sa ofere informatii clare privind vanzarile oficiale, iar asta le ofera analistilor posibilitatea de a face tot felul de speculatii mai mult sau ma iputin reale cu privire la vanzari.

Conform unor informatii recente, unii analisti estimeaza ca Apple ar urma sa vanda 21 de milioane de unitati ale Apple Watch in primul an de disponibilitate a produsului pe piata, cifra fiind injumatatita fata de estimarile initiale pentru doar 9 luni de disponibilitate, dar oricum prea mare pentru realitate.

Estimand si un pret mediu de vanzare de 400 de dolari pentru fiecare unitate, analistii cred ca Apple ar urma sa castige 8.4 miliarde de dolari de pe urma Apple Watch in primul an de existenta al produsului, cifra in sine fiind enorma pentru un simplu smartwatch.

Conform acestor estimari, Apple ar fi vandut 3 milioane de unitati ale Apple Watch in al treilea sau trimestru fiscal pentru anul 2015, 4 milioane de unitati in al doilea si ar urma sa vanda 8 milioane de unitati in T1 2016(cele trei luni de final ale 2015) si 6 milioane in T2 2016.

Ca sa fiu complet sincer, cifrele par a fi mult prea mari pentru potentialul Apple Watch, asta desi foarte multi utilizatori isi iubesc produsele si le-ar oferi oricand cadou, smartwatch-urile nefiind chiar atat de populare la nivel global.

Voi ce parere aveti, are Apple sansa de a vinde 21 de milioane de unitati ale Apple Watch in primul an de disponibilitate al produsului ?

4 COMENTARII

  1. Volumul de 21 milioane de smartwatch-uri vandute in primul an este impresionant, insa creu de crezut. Daca situatia ar fi fost asa de buna, Apple ar fi publicat informatii clare despre vanzari, insa daca nu o face, inseamna ca managerii nu sunt multumiti de performanta obtinuta, si nu vor sa strice imaginea de “produs de succes” pe care au construit-o in jurul ceasului.

    Personal, nu vad cum ar putea cineva sa estimeze cu asa mare acuratete volumul de unitati vandute… Vanzarile de ceasuri sunt puse la pozitia “Altele”, insa acolo intra o gramada de produse Apple. Nu cred ca vom sti vreodata cate ceasuri s-au vandut intr-adevar, iar eu nu il mai cred pe Tim Cook, cu procentele lui fantastice (99% multumiti).

  2. Cifrele difera de la un analist la altul insa este evident pentru toata lumea ca Apple Watch domina vanzarile de smartwatch-uri si cred ca o va face multi ani de acum incolo, exact in maniera iPhone.

  3. Cifra e mult peste realitate si mult sub ceea ce ar fi asteptat Apple . Estimarile analistilor sunt mult peste ce exista in piata – ca si in cazul telefoanelor . Nu stiu cum nimeni nu sesizeaza asta .