Microsoft va oferi in continuare 15 GB spatiu gratuit

Microsoft OneDrive

Microsoft a anuntat acum cateva luni intentia de a reduce spatiul gratuit de stocare in cloud de la 15 GB la doar 5 GB pentru toti utilizatorii OneDrive, iar decizia sa a generat o multitudine de comentarii negative, asa ca oamenii din conducerea companiei au reanalizat situatia.

Dupa o privire mult mai atenta asupra problemei, cei de la Microsoft au luat decizia de a nu reduce spatiul oferit gratuit in OneDrive de la 15 GB la 5 GB, astfel ca toata lumea se va bucura in continuare de acelasi spatiu de stocare gratuit ca si pana acum.

Aceasta decizie are totusi o conditie, utilizatorii care doresc sa isi pastreze spatiul gratuit de 15 GB in OneDrive fiind nevoiti sa completeze un formular prin care sa confirme practic faptul ca mai folosesc serviciul cloud al companiei americane, astfel ca spatiul nu va fi alocat unor conturi inactive.

Utilizatorii au timp pana in data de 31 ianuarie pentru a confirma faptul ca al lor cont este activ, dupa acea data conturile neconfirmate urmand a fi trecute la un spatiu de stocare de doar 5 GB, spatiul eliberat urmand a fi alocat catre alte viitoare conturi.

Thank you for using Microsoft OneDrive. You’re an important part of what we do, and we want to make sure you know that. That’s why we’re making it possible for you to keep your base storage quota and camera roll bonus, even after the changes roll out. Click below and your account will not be affected when the amount of free storage changes from 15 GB to 5 GB and the +15 GB camera roll bonus is discontinued.*

Partea interesanta este ca toti cei care vor completa acest formular vor beneficia de cei 15 GB gratuiti de pana acum, plus inca 15 GB pentru libraria foto, deci in total vor avea 30 GB de spatiu gratuit, jumatate fiind doar pentru poze si filme incarcate din terminale.

Pentru aceasta decizie cei de la Microsoft merita laudati, iar asta in urma unor controverse serioase generate de catre decizia lor.

1 COMENTARIU