Apple incearca sa impiedice Samsung sa evite plata despagubirilor pentru copierea sa

In decembrie 2015 compania Samsung a fost de acord sa plateasca 548 de milioane de dolari catre Apple ca parte a unei decizii date de catre un juriu ce a hotarat ca Samsung a copiat tehnologii si functii ale iDevice-urilor, insa plata a venit cu o conditie impusa de coreeni.

Mai exact, ei si-au rezervat dreptul de a contesta acea hotarare la Curtea Suprema de Justitie din SUA, Samsung depunand o cerere de apel la instanta pentru a recupera de la Apple cele 548 de milioane de dolari deoarece instanta care a decis dauna ar fi aplicat gresit legea.

Ca raspuns la cererea depusa de catre Samsung la Curtea Suprema de Justitie din SUA, compania Apple a depus o intampinare prin care sustine ca disputa legala cu Samsung a fost deja transata in instanta si ca nu mai exista motive pentru a rejudeca acest caz.

Disputa in sine are aproape 4 ani de cand a fost judecata de catre o instanta americana si in aceasta perioada Samsung a evitat plata despagubirilor pana in ultimul moment, acum incercand sa-si recupereze banii platiti deja catre compania Apple.

“Samsung had its day in court — many days, in fact — and the properly instructed jury was well-justified in finding that Samsung copied Apple’s designs and should pay the damages that the statute expressly authorizes,” Apple said on Thursday. “While this litigation may be high-profile, it is legally unexceptional, and Samsung has shown no reason for this Court to prolong it.”

Raspunzand la intampinarea Apple, cei de la Samsung au afirmat ca daca instanta nu va accepta o rejudecate a cazului sau o simpla schimbare a verdictului, atunci s-ar stabili un precedent periculos care ar inhiba inovatia in domeniul smartphone-urilor.

 “If the legal precedent in this case stands, innovation could be diminished, competition could be stifled, and opportunistic lawsuits could have negative effects throughout the U.S. economy,” it said in a statement.

Acum ramane de vazut ce va decide Curtea Suprema de Justitie din SUA, iar in multe cazuri ea refuza sa se implice in multe dintre procesele de acest gen.