Apple si-a cumparat o fabrica de semiconductori

fabrica semiconductori AppleApple a facut un nou pas spre independenta de Samsung prin cumpararea unei fabrici dedicate pentru fabricarea de semiconductori pentru terminale mobile sau tablete, achizitia costand compania 18.2 milioane de dolari.

Cu o suprafata totala de peste 20.000 de m², fabrica din nordul San Jose-ului a fost utilizata in trecut de catre compania Maxim Integrated Products pentru a produce semiconductori, cei din Cupertino urmand a o folosi cel mai probabil in exact acelasi scop.

In locatie Maxim Integrated Products a testat produse care urmau sa fie comercializate diversilor parteneri globali, ei putand produce acolo si un numar limitat de unitati pentru testare intr-un numar mare de produse, fabrica fiind construita in cursul anului 1997 de catre Samsung.

Desi fosta fabrica Maxim Integrated Products este capabila sa produca un numar mare de semiconductori, dimensiunile sale nu sugereaza ideea ca Apple ar putea face altceva decat componente pentru iDevice-urile pe care le testeaza in vederea lansarii pe piata.

It’s pretty small for a fab,” said Dean Freeman, research VP at Gartner, where he leads the Internet of Things Center of Excellence. “The only thing I can think that they would be doing is potentially be saying, ‘OK, we need to do some prototyping in some way or form.’ Or they want a clean-room space to do some tweaky development. This isn’t big enough to do anything (production-wise).

Desi Samsung a folosit in trecut acea fabrica si a renuntat la ea, compania coreeana are o alta fabrica similara localizata la doar cateva strazi distanta de cea achizitionata de catre Apple, deci cele doua companii sunt vecine si unii ingineri ai Samsung si-ar putea gasi un nou loc de munca la Apple.

Acum cateva zeci de minute v-am spus ca Apple a deschis si un laborator in Taiwan pentru a dezvolta noi ecrane dedicate iDevice-urilor, cei din Cupertino fiind foarte hotarati sa controleze intregul aspect al productiei de componente dedicate propriilor produse.