Apple dezvolta ecrane mai subtiri, cu luminozitate mai buna

laborator Taiwan Apple ecrane subtiri luminozitateApple dezvolta ecrane mai subtiri si cu luminozitate mai buna pentru viitoarele sale smartphone-uri sau tablete, iar un laborator din Taiwan este locatia in care inginerii celor din Cupertino parcurg tot acest proces.

Nu mai putin de 50 de ingineri ai companiei Apple si diversi alti angajati din cadrul companiei dezvolta ecranele viitoarelor terminale iPhone si tablete iPad, Longtan fiind orasul in care acesti laborator, secret pana recent, al companiei Apple este situat.

Apple ar fi angajati personalul din laborator de la companiile AU Optronics si Qualcomm, ambele partenere ale sale, locatia fiind deschisa la inceputul acestui an pentru a dezvolta ecrane mai subtiri, mai usoare, cu luminozitate mai buna si consum mai redus decat cele actuale.

Pentru a-si indeplini obiectivele si a putea crea asemenea produse, compania Apple foloseste ecrane OLED pe care le imbunatatesc inginerii sai, iar daca procesul de dezvoltare va reusi, atunci Apple isi va putea reduce dependenta de Samsung, Sharp sau Japan Display pentru fabricarea de ecrane dedicate iDevice-urilor.

The Apple building in Longtan has at least 50 engineers and other workers creating new screens for devices including iPhones and iPads, the people said, asking not to be identified because the details aren’t public. Apple has recruited from local display maker AU Optronics Corp. and Qualcomm Inc., which used to own the building, the people said.

Qualcomm a avut ingineri in respectiv locatie din 2008 si pana in prezent, iar unii dintre ei probabil au ramas pentru a lucra pentru cei de la Apple, astfel ca sansele ca acete noi tipuri de ecrane OLED sa fie dezvoltate in baza specificatiilor Apple sunt foarte mari.

Daca Apple va reusi sa isi creeze inclusiv ecranele pentru iPhone sau iPad, atunci va controla cea mai mare parte a modului in care functioneaza propriile iDevice-uri, reducand nu doar dependenta de diverse companii, ci si costurile de productie ale acestor componente.

Deocamdata nimeni nu stie cat va dura pana cand aceste ecrane vor fi implementate in produsele Apple, insa se speculeaza ca iPhone 8 va avea ecran OLED, deci 2018 ar putea fi anul marii schimbari.