3D Touch va fi implementat in iPad

iPad 3D Touch3D Touch va ajunge in tabletele iPad in viitorul nu foarte indepartat, compania Apple avand in momentul de fata un dezvoltare o versiune speciala a sistemului implementat deja in iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Ieri v-am spus ca iPad Air 3 nu va avea 3D Touch desi ar trebui sa fie lansata in luna martie a anului viitor, iar acum aflam ca acest sistem ar trebui sa ajunga in tabletele celor din Cupertino abia dupa lansarea iPhone 7, deci cel mai probabil in toamna anului viitor in tablete de 7.9 inch si 12.9 inch.

Apple dezvolta de ceva vreme o versiune a 3D Touch pentru iPad, insa sistemul nu este pregatit pentru a fi implementat in iPad Air 3, insa compania Apple intentioneaza sa ofere acest sistem pentru viitoare versiuni ale tabletei, deci utilizatorii acestor produse nu au de ce sa se teama in legatura cu oferirea sa.

Lipsa 3D Touch in iPad Air 3 are legatura cu imposibilitatea de a scala actuala versiune a sistemului la un ecran cu diagonala atat de mare, insa nici capacitatea de productie a modulului Taptic Engine nu este suficient de buna pentru a extinde functia la alte dispozitive.

According to a source familiar with the matter, Apple is unable to scale existing 3D Touch technology to accommodate larger displays like the 9.7-inch panels used in the iPad Air line. The source, who has in the past provided accurate information about Apple’s future plans, said the company is working on a comparable technology for integration in both iPhones and iPads, potentially offering support for the 12.9-inch iPad Pro, Apple’s largest iOS device.

3D Touch este o functie pe care multe persoane o apreciaza, insa una care este departe de a oferi functionalitatea pe care multi o asteptau de la ea, iar asta din cauza limitarilor impuse de catre compania Apple si a lipsei interesului dezvoltatorilor de a oferi suport pentru sistem.

3D Touch are potential foarte mare, insa implementarea in iPad va fi dezamagitoare fara suport mai bun din partea Apple si a dezvoltatorilor de aplicatii.