Rata de adoptie a iOS 9 dezamageste

rata adoptie iOS 9 dezamagireRata de adoptie a iOS 9 a ajuns la doar 71% la doua saptamani de la ultima actualizare facuta de catre compania Apple in cadrul portalului dedicat dezvoltatorilor sai, cresterea in aceasta perioada fiind de numai 1%.

iOS 8 a pierdut acest procent din utilizatori in ultimele doua saptamani, semn ca pe langa vanzarile de iDevice-uri cu iOS 9 preinstalat, mai nimeni nu a trecut la noua versiune a sistemului de operare, chiar daca iOS 9.2 a fost lansat saptamana trecuta pentru toti posesorii de iDevice-uri.

Avand in vedere ca rata de adoptie a iOS 9 a crescut cu doar 1% in mijlocul lunii decembrie cand multa lume cumpara produse Apple pentru a le oferi drept cadouri de Craciun, compania Apple ar putea avea probleme in a sustine recordurile de vanzari de anul trecut.

O crestere de doar 1% in rata de adoptie a iOS 9 sugereaza faptul ca numarul iDevice-urilor noi vandute in ultimele 2 saptamani este mic, mult mai mic decat s-ar fi asteptat unii analistii, asa ca va fi interesant de vazut ce cifre de vanzari va anunta compania Apple in luna ianuarie.

Desi rata de adoptie a iOS 9 este mai buna decat cea a iOS 8, cel putin pana in momentul de fata, se pare ca Apple nu mai reuseste sa convinga foarte multe persoane sa cumpere iDevice-uri noi, sau sa faca update de la iOS 8 la iOS 9 in momentul de fata.