Prima Pagina WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger a fost blocat intr-o mare tara de pe glob

WhatsApp Messenger a fost blocat intr-o mare tara de pe glob

WhatsApp Messenger blocat BraziliaWhatsApp Messenger a fost blocat timp de 48 de ore in Brazilia, una dintre cele mai mari tari de pe glob, cu peste 200 de milioane de locuitori, utilizatorii serviciului fiind nevoiti sa aleaga aplicatii de mesagerie competitoare, Telegram sau Viber fiind unele dintre ele.

Decizia de a bloca WhatsApp Messenger in Brazilia a fost luata de catre o instanta din Sao Paolo la cererea operatorilor de telefonie mobila, acestia acuzand serviciul de scaderea interesului brazilienilor pentru achizitionarea de contracte de telefonie mobila cu minute incluse.

Aceasta este a doua tentativa a operatorilor de telefonie mobila din Brazilia de a bloca WhatsApp Messenger si se pare ca ea a avut succes, avocatii acestora numind serviciul drept unul ilegal care se foloseste de numerele de telefon ale operatorilor.

Decizia de astazi pozitioneaza Brazilia in randul tarilor care limiteaza accesul cetatenilor la internet si favorizeaza interesele operatorilor de telefonie mobila, dar la ce te poti astepta cand liderul Congresului brazilian este un fost om de lobby pentru operatorii telecom locali.

A Brazilian court on Wednesday ordered telecommunications providers to block all access to the WhatsApp phone-messaging application for 48 hours throughout Brazil, Latin America’s largest country, the Folha de S.Paulo newspaper said in an online report on Wednesday.

Acestea fiind spuse, blocarea WhatsApp Messenger in Brazilia este un precedent foarte periculos deoarece el are la baza dorinta operatorilor de telefonie mobila si nu vreun pericol pentru cetateni sau stat, alte instanate din regiune putand lua decizii similare.

Practic instanta din Brazilia care a luat aceasta decizie demonstreaza faptul ca justitia nu este facuta pentru a proteja cetatenii, ci interesele marilor companii.

UPDATE: Se pare ca autoritatile braziliene au decis sa le permita din nou cetatenilor sa acceseze reteaua WhatsApp Messenger.

 • tswhite

  Ha ha, ce bine, viitorul este fără abonamente si ii doare…

 • banucan

  este cu ab, dar de net

 • XiT

  Inutil demersul… Mai bine se axează pe abonamente de net. Părerea mea.

 • Claudiu

  Niste gunoaie sincer,de ce sa nu am libertatea de a folosi o aplicatie pt ca x sau y companie nu face banii???kkt

 • leo

  Decizia ar fi corectă, dacă ar viza numerele de telefon care aparțin operatorilor de telefonie mobila. Dacă ar fi ca la noi – numarul aparține clientului – lucrurile ar sta altfel.
  Oricum, pentru a evita o situație similară, whatsapp are posibilitatea de a permite înregistrării pe baza adresei de mail.

 • leo

  Înregistrarea*

 • unixes

  Claudiu, este usor cand lucrurile sunt vazute doar in ansamblu. Operatorul de telefonie iti poate cere 100€/luna pentru 1GB de net. In cazul asta ce ai mai spune? Daca platesti, el face bani, daca ti se pare scump si nu platesti, ramai fara whatsapp.

 • Marcel

  Greșit total. Zaone, documentează-te mai intens înainte să scrii aberații. WhatsApp a fost blocat pentru 48h din cauza faptului că, compania (Favebook in fact) nu a colaborat cu o instanță în timpul unui proce