WhatsApp Messenger a fost blocat intr-o mare tara de pe glob

WhatsApp Messenger blocat BraziliaWhatsApp Messenger a fost blocat timp de 48 de ore in Brazilia, una dintre cele mai mari tari de pe glob, cu peste 200 de milioane de locuitori, utilizatorii serviciului fiind nevoiti sa aleaga aplicatii de mesagerie competitoare, Telegram sau Viber fiind unele dintre ele.

Decizia de a bloca WhatsApp Messenger in Brazilia a fost luata de catre o instanta din Sao Paolo la cererea operatorilor de telefonie mobila, acestia acuzand serviciul de scaderea interesului brazilienilor pentru achizitionarea de contracte de telefonie mobila cu minute incluse.

Aceasta este a doua tentativa a operatorilor de telefonie mobila din Brazilia de a bloca WhatsApp Messenger si se pare ca ea a avut succes, avocatii acestora numind serviciul drept unul ilegal care se foloseste de numerele de telefon ale operatorilor.

Decizia de astazi pozitioneaza Brazilia in randul tarilor care limiteaza accesul cetatenilor la internet si favorizeaza interesele operatorilor de telefonie mobila, dar la ce te poti astepta cand liderul Congresului brazilian este un fost om de lobby pentru operatorii telecom locali.

A Brazilian court on Wednesday ordered telecommunications providers to block all access to the WhatsApp phone-messaging application for 48 hours throughout Brazil, Latin America’s largest country, the Folha de S.Paulo newspaper said in an online report on Wednesday.

Acestea fiind spuse, blocarea WhatsApp Messenger in Brazilia este un precedent foarte periculos deoarece el are la baza dorinta operatorilor de telefonie mobila si nu vreun pericol pentru cetateni sau stat, alte instanate din regiune putand lua decizii similare.

Practic instanta din Brazilia care a luat aceasta decizie demonstreaza faptul ca justitia nu este facuta pentru a proteja cetatenii, ci interesele marilor companii.

UPDATE: Se pare ca autoritatile braziliene au decis sa le permita din nou cetatenilor sa acceseze reteaua WhatsApp Messenger.