CEO-ul Blackberry ataca Apple si iPhone

Blackberry vs iPhoneJohn Chen, CEO-ul Blackberry, s-a transformat in blogger pentru o zi cu scopul de a critica Apple, mai exact strategia sa in legatura cu protejarea intimitatii datelor salvate de catre utilizatori in terminale si servicii de tip cloud.

CEO-ul Blackberry sustine ca a sa companie are o politica mai buna decat Apple pentru protejarea intimitatii datelor utilizatorilor si ea nu se aplica diversilor infractori care nu pot fi condamnati deoarece datele din terminalele lor nu pot fi accesate de catre autoritati.

Drept exemplu pentru afirmatiile sale, CEO-ul Blackberry da o intamplare recenta in care compania Apple a refuzat sa ofere autoritatilor americane date din iPhone-ul unui traficant de droguri deoarece oferirea acelor date ar fi afectat in mod substantial increderea utilizatorilor in companie.

Este arhicunoscut faptul ca toate comunicarile facute prin iMessage si FaceTime sunt criptate intre utilizatori si serverele Apple, astfel ca datele nu pot fi interceptate, iar autoritatile nu pot afla ce anume discuta diverse persoane intre ele prin mesaje text sau video chat.

For years, government officials have pleaded to the technology industry for help yet have been met with disdain. In fact, one of the world’s most powerful tech companies recently refused a lawful access request in an investigation of a known drug dealer because doing so would “substantially tarnish the brand” of the company. We are indeed in a dark place when companies put their reputations above the greater good.

Apple a spus in repetate randuri ca modul in care cripteaza aceste date face imposibila accesarea lor chiar si de catre ea, inclusiv cand vine vorba despre datele din iDevice-urile care ruleaza macar iOS 8, insa autoritatile americane nu se lasa usor convinse de asemenea afirmatii.

Partea interesanta este ca acum CEO-ul Blackberry ataca Apple pentru ca si-a securizat prea bine dispozitivele si sustine ca a sa companie poate oferi autoritatilor acces la datele utilizatorilor, desi ea teoretic este o companie care ofera cel mai bun sistem de protectie pentru utilizatori.

Ironia este una subtila si cine o intelege isi da seama de ce acum John Chen se impusca singur in picior criticand Apple.

5 COMENTARII

  1. Salut. Am o problema cam… Mda… Mi-am luat de 2-3 săptamâni un 5s (second) si a mers perfect, pana când mi s-a închis… Nu se mai deschide nici de-al dracu-n maica-sa.. Nici nu se bagă in recovery… Pur si simplu sta așa. Zaone, puțin ajutor?