Apple Music – crestere constanta estimata de analisti

Apple Music gratuitApple evita sa ofere cifre privind numarul de abonati platitori ai Apple Music, insa analistii americani estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an se vor inregistra 8 milioane de oameni care platesc un abonament al serviciului de streaming audio dezvoltat de catre compania din Cupertino.

Apple anunta in octombrie ca are 6.5 milioane de platitori de abonamente in Apple Music, insa de atunci a evitat sa mai ofere detalii, asa ca o crestere pana la 8 milioane de platitori de abonamente este posibila, insa ramane de vazut daca se va intampla.

Daca pentru anul acesta se estimeaza ca Apple Music va ajunge la 8 milioane de platitori, pentru 2016 se estimeaza ca Apple Music va avea 20 de milioane de platitori de abonamente, mai mult decat dublu fata de anul acesta, insa e putin probabil ca aceasta cifra sa fie atinsa.

Desi Apple Music este disponibil pentru un numar foarte mare de persoane, putine sunt efectiv dispuse sa plateasca intre 5 euro si 10 euro pentru abonamentele cerute de catre compania Apple, de aici venind si cifra mica de abonati dupa lansarea initiala.

The wildcards in the equation are whether Apple can do a better job of pushing users from iTunes Radio to Apple Music and what happens when Spotify restates its subscriber number to  reflect the impact of $1 a month 3 month trials.

Daca Apple va reusi totusi sa adune 20 de milioane de abonati pana la sfarsitul anului 2016, atunci se va pozitiona chiar in spatele celor de la Spotify, ei avand foarte multi platitori de abonamente.