Prima Pagina Google Google va permite logarea in conturi fara parole

Google va permite logarea in conturi fara parole

0

Google logare fara parolaGoogle a initiat in cursul acestei zile un program de testare al unui nou sistem extrem de interesant care le va permite utilizatorilor sa se logheze in conturile serviciilor companiei fara a folosi clasica parola utilizata pana in prezent.

Google a invitat deocamdata un numar redus de utilizatori sa testeze noul serviciu, acestia primind in smartphone-uri o notificare in momentul in care au incercat sa se logheze in contul Google, aceasta notificare oferindu-le acces la acest sistem aflat in perioada beta acum.

Folosind acest sistem, utilizatorii se vor putea loga in conturile Google de pe orice terminale mobile fara a folosi o parola, Google afisandu-le o simpla notificare pe care ei trebuie sa o acceseze si vor fi directionati automat spre aplicatia Google a carui serviciu doresc sa il foloseasca.

Stim cu totii ca parolele reprezinta cea mai vulnerabila parte a unui sistem de securitate, iar daca aveti parole complexe, atunci logarea in conturi de pe terminale mobile s-ar putea dovedi a fi un chin, compania Google fiind perfect constienta de acest lucru, noul sau sistem fiind o dovada clara.

You’ve been invited to try a new way of signing in to your Google account. Setting it up will only take a few minutes. You won’t need your password to sign in, but you can always use it if you want to.

Pentru Google vorbim despre un sistem care este similar altuia oferit de catre compania Yahoo! pentru unele dintre serviciile sale, insa despre un sistem care reprezinta viitorul in ceea ce priveste autentificarea in conturi, evitarea parolelor fiind mai simpla si mai sigura.

Avand in vedere ca deocamdata noul sistem este doar testat de catre compania Google, nimeni nu stie cat timp va trece pana cand el va fi activat oficial pentru toti utilizatorii, insa sunt sigur ca multa lume va fi extrem de interesata de el.