Prima Pagina Apple Apple castiga un proces important in SUA

Apple castiga un proces important in SUA

proces iMessageApple a castigat un proces important in SUA, el fiind intentat de catre fosti clienti suparati din cauza faptului ca nu primeau mesaje de la prieteni deoarece renuntand la iPhone nu au dezactivat contul iMessage asociat numarului lor de telefon.

Prietenii care au ramas la produsele Apple si trimiteau mesajele catre cei ce au parasit platforma iOS au sesizat ca mesajele nu mai ajung la destinatari deoarece numerele lor de telefon ramasesera asociate iMessage si iOS nu trimitea mesajele ca si SMS-uri spre noile telefoane, ci doar spre serverele Apple.

Apple a fost acuzata ca a refuzat sa trimita mesajele din iMessage prin reteaua de telefonie catre noile telefoane ale utilizatorilor, insa procesul incheiat astazi le da castig de cauza celor din Cupertino care intre timp au creat o platforma speciala ce permite dezasocierea unui numar de telefon de iMessage.

In apararea sa compania Apple a sustinut ca unii dintre reclamanti au facut trecerea de la iPhone la Android abia dupa intentarea procesului, deci pretentiile lor nu pot fi demonstrate in instanta, una dintre aceste persoane cerand chiar sa se retraga din proces.

Apple […] discovered that two of the three plaintiffs in the case had gotten rid of their old iPhones after they filed the suit against Apple. They are thus unable to demonstrate whether texts sent to their phone numbers went to their Apple or Android devices, Apple claimed. One of the plaintiffs also previously asked that she be dismissed as a “named plaintiff” in the case.

Pentru restul celor implicati in proces judecatorul a decis sa respinga procesul in lipsa unor probe clare care sa demonstreze faptul ca Apple este intr-adevar vinovata de tot ceea ce o acuza reclamantii, asa ca in final cei din Cupertino au scapat de un proces generat de o problema care a dat batai de cap unui numar foarte mare de persoane.

 • gheorghe

  Foarte important proces – e cheia de cotitura a tehnologiei smartphoanelor .
  Deci niste “xxx” (sa nu-i numesc) nu stiu sa faca distinctia intre un imsg si un sms, iar Apple se bucura ca are asa utilizatori inteligenti .

 • bacelliviu

  Eu nu pricep o chestie . Eu am iphone de la primul , de la 2g, nam avut niciodata unul nou,mereu lam dat pe cel vechi plus diferenta de bani pentru urmatorul , am avut si android multe modele , iphoneul mereu cand lam dat iam dat reset dupa care lam inmanat , nam avut asa probeleme cu mesajele , e greu sa dai un reset? Americani astia chiar nimic nu vor sa faca , apple ar trebui sa puna in regulament 2 randuri in care sa ceara reset iphone in momentul instrainarii . Nu faci asta sa fi sanatos . Pana si pe android cand il vindeam ii faceam reset , egal . Is nebuni ,doar la ei vad asa procese ca aia ce si-a bagat pisica in cuptorul cu microunde sa o usuce dupa baie ca doar nu scria ca nu are voie , isuse

 • Srb Srb

  ideea era nu de reset, ci sa dezactivezi inainte de reset imessage. ma rog cred ca e un nr limitat de pers

 • rundown

  @liviu cine si-a bagat pisica in microunde sa o usuce? :))