Google va lansa o noua aplicatie de mesagerie

Google aplicatie mesagerieGoogle pregateste lansarea unei aplicatii inteligente de mesagerie text care va rivaliza cu Facebook Messenger, cei din Mountain View avand nevoie de disparata de o aplicatie concurenta cu cea a celei mai populare retele de socializare de pe planeta.

Conform unor surse din interiorul companiei Google, ea intentioneaza sa foloseasca propriul sistem de inteligenta artificiala care are numele de cod chatbot pentru a le oferi utilizatorilor viitoarei aplicatii noi functii pe care Facebook Messenger in momentul de fata nu le are.

Google are in momentul de fata disponibile aplicatiile Hangouts si Messenger pentru utilizatorii serviciilor sale, insa niciuna dintre ele nu are popularitatea Facebook Messenger si niciuna nu ofera functii similare, insa Google intentioneaza sa rezolve aceasta problema.

Conform informatiilor oferite acum, Google le va permite utilizatorilor sa trimita mesaje prietenilor sau sa foloseasca inteligenta artificiala a aplicatiei pentru a cauta informatii pe internet, cei de la Facebook implementand un sistem similar in aplicatia Messenger anul acesta.

For its new service, Google, a unit of Alphabet Inc., plans to integrate chatbots, software programs that answer questions inside a messaging app, the people familiar with the matter said. Users will be able to text friends or a chatbot, which will scour the Web and other sources for information to answer a question, those people said. It is unclear when Google will launch the service, or what it will be called. A team has been working on the new service for a least a year, led by Google veteran Nick Fox, according to sources. Fox was named VP of Communications earlier this year.

Problema cea mai mare a celor de la Google este ca nu are o retea de socializare la fel de populara precum Facebook pentru a convinge utilizatorii sa-i foloseasca aceasta viitoare aplicatie, asa ca ramane de vazut cat succes ar putea avea aceasta aplicatie.

Acestea fiind spuse, anul 2016 va fi cel mai probabil plin de aplicatii care rivalizeaza cu Facebook Messenger, insa probabil putine dintre ele vor avea intr-adevar succes.