Un politician isi recupereaza iPhone-ul furat negociind cu hotul

iPhone furat politician SUAScott Wiener este un tanar politician din San Francisco care vinerea trecuta a aflat pe propria piele ce inseamna sa fii jefuit in orasul pe care cel mai probabil il iubeste si incearca sa il imbunatateasca prin munca pe care o face.

Aflat la o trecere de pietoni, politicianul a fost deposedat de terminal intr-o scurta imbulzeala, o femeie reusind sa i-l fure si sa plece cu el, urmatorul pas fiind initierea unei negocieri pentru recuperarea terminalului pe care politicianul probaibl avea date importante.

Femeia a fost de acord sa ii returneze dispozitivul pentru o suma de bani, ea cerand initial 500 de dolari, insa dupa cateva runde de negocieri suma a fost redusa la 200 de dolari, politicianul intalnindu-se cu hoata pentru a reintra in posesia terminalului sau.

Intalnirea cu hoata a implicat noi negocieri pentru schimbul banilor cu terminalul, fiecare dintre parti dorind sa aiba banii sau telefonul in mana inainte de a renunta la ceea ce avea de dat, astfel ca un necunoscut a fost folosit ca intermediar pentru schimbul de bani si iPhone.

She grabbed the phone out of my hand. And I repeatedly told her I wanted my phone back and then she said if you give me money, we’ll give you your phone back. They initially demanded $500, and I said no, and got it down to $200 and then we got a half a block up, to the Wells Fargo ATM so I could take out money, and I also wanted to get them in front of video.

Dupa recuperarea iPhone-ului, politicianul a chemat politia in ajutor, ofiterii arestand-o pe femeie, ei descoperind asupra ei un spray cu piper pe care aceasta probabil il folosea pentru a se apara, insa furtul a implicat si doi complici care inca nu au fost arestati.

Aceasta este prima oara cand un politician recunoaste public faptul ca a fost jefuit de al sau iPhone si ca a purtat negocieri cu hotii pentru a-si recupera terminalul, insa in San Francisco furturile de terminale iPhone sunt destul de frecvente, desi numarul lor este in continua scadere.

Desi politicianul a reusit sa isi recupereze iPhone-ul fara a pierde bani si fara prea multe probleme, in unele cazuri, recuperarea unui iPhone furat poate fi extrem de periculoasa.