Trucul care blocheaza WhatsApp pe PC si smartphone

blocare WhatsApp MessengerWhatsApp Messenger este o aplicatie folosita de aproximativ 1 miliard de oameni din intreaga lume si pentru ca vorbim despre un software pentru smartphone sau PC-uri, vorbim despre ceva imperfect care poate fi exploatat pentru a genera batai de cap pentru utilizatori.

Mai exact, un hacker a descoperit o noua metoda de a bloca un browser care ruleaza WhatsApp Web pe un calculator, sau aplicatia WhatsApp Messenger de pe terminalele Android, utilizatorii de iPhone-uri putand sta linistiti pentru ca nu sunt afectati.

Practic hackerul a descoperit ca daca trimite peste 4400 de caractere emoji in mesaje catre orice persoana ce foloseste WhatsApp Messenger sau WhatsApp Web, aplicatia ori browserul se vor bloca si se vor inchide imediat, procedura putand fi repetata la nesfarsit.

Acelasi hacker a descoperit anul trecut o alta vulnerabilitate a WhatsApp Messenger care i-a permis sa afecteze experienta de utilizare a persoanelor in acelasi mod, astfel ca el are experienta in a descoperi asemenea vulnerabilitati, noua fiind demonstrata mai jos.

In whatsapp web, whatsapp allows 65500-6600 characters.But after typing about 4200-4400 smiley browser starts to slow down. but since the limit is not yet reached so whatsapp allows to go on inserting. so it crashes while we type and send and in mobile too when it receives it overflows the buffer and it crashes.

Avand in vedere ca suntem in ajunul Craciunului si aceasta vulnerabilitate a WhatsApp Messenger abia a fost anuntata, exista posibilitatea ca unele persoane sa nu aiba parte de o sarbatoare chiar atat de fericita daca au prieteni pusi pe glume.

Partea buna in toata aceasta problema sta in faptul ca terminalele iPhone nu sunt afectate, aplicatia WhatsApp Messenger blocandu-se pentru cateva secunde la primirea unui asemenea mesaj, insa continuand sa functioneze fara probleme dupa redarea sa.