Managerii Samsung vorbesc despre problemele companiei

samsung probleme softwareDivizia mobila a companiei Samsung are probleme foarte mari, coreenii nereusind sa-si creasca vanzarile si profitul pentru terminalele mobile comercializate pe piata, concurenta cu Apple si diversi producatori chinezi fiind unul dintre factorii principali ai perioadei dificile prin care trece compania.

Lasand la o parte concurenta creata de catre aceste entitati, managerii companiei Samsung sustin ca lipsa unui software suficient de bun pentru hardware-ul implementat in terminale afecteaza calitatea dispozitivelor livrate catre clientii din lumea intreaga.

Unii manageri ai companiei Samsung spun ca se pune mult prea mare accent pe livrarea de hardware foarte performant, asta in timp ce software-ul are mari carente si nu poate exploata la maxim hardware-ul pe care smartphone-urile il au inclus.

Se pare ca in interiorul companiei nu exista suficient de multa incredere in managerii care conduc diviziile ce dezvolta software si servicii, cultura companiei Samsung fiind de a vinde produse hardware, insa lumea nu are nevoie doar de atat, ci si de software pe masura.

There’s a lot of distrust of top executives who can actually implement stuff that is more of a software and services offering. It’s still ‘we know how to sell boxes, we sell boxes’. Samsung’s upper management just inherently doesn’t understand software. They get hardware – in fact, they get hardware better than anyone else. But software is a completely different ballgame.

Fosti manageri ai Samsung acuza managerii din structurile superioare de faptul ca nu inteleg nevoia de a avea software foarte bun pentru hardware-ul vanduta, dar si ca interesele pe termen scurt au prioritate in fata eforturilor pe termen lung care aduc valoare pentru consumatori la achizitie si cresc rata de loialitate.

Practic, fosti si actuali angajati ai Samsung confirma ceea ce toata lumea stie de ani de zile, ca Samsung este o companie care stie sa faca hardware, dar este incapabila sa faca si software pentru el, iar acest calcai al lui Ahile ar putea-o transforma in noua Nokia sau Blackberry.

5 COMENTARII

  1. ‘…toata lumea stie de ani de zile, ca Samsung este o companie care stie sa faca hardware, dar este incapabila sa faca si software pentru el, iar acest calcai al lui Ahile ar putea-o transforma in noua Nokia sau Blackberry…’
    Observatii:
    1. Propozitiile care incep cu ‘se stie’, ‘se cunoaste’ sunt de obicei abureli, se recurge la acest subterfugiu pentru ca in acest nu mai trebuie demonstrat iar publicul inghite abureala. Ceva de genul: wow, eu nu am stiut dar daca ‘toata lumea stie’ atunci e adevarat.
    2. Nokia si Blackberry au pierdut pentru ca s-au incapatanat sa utilizeze Symbian si Rim in loc sa treaca pe Android. Samsung in schimb a redus dezvoltarea Tizen si a trecut masiv pe Android. Prin analogie, conform sursei, Samsung va avea probleme. CARE E LOGICA??? CARE E ASEMANAREA DINTRE SAMSUNG RESPECTIV NOKIA SI BLACKBERRY?
    Incerc sa explic lipsa de logica pentru fanii care inghit fara sa inteleaga: Nokia si Blackberry au mers spre stanga si au pierdut. Samsung merge spre dreapta. Conform ‘logicii’ din articol, Samsung va pierde. Pfff… ma deranjeaza cand sunt luat de prost.

  2. Samsung nu e capabila sa faca software , cand face romuri pt cateva zeci de modele de telefoane , iar Apple face un singur rom pe care il castreaza pt modelele mai vechi – si ala vai de mama lui . Plus ca Samsung a adus infinit mai multe functii decat Apple – mai putin important daca au prins sau nu .

  3. Mai puțin important daca au prins sau nu ??
    Doar asta e important sa știi . Crezi ca cei de la BMW nu puteau sa pună un aragaz pe seria 7 ? Puteau , dar nu au făcut-o fiindcă nu o sa iti prăjești niciodată oua in mașina !!

  4. Normal.. Trebuie dezvoltat softul, fiindca degeaba pui n GHZ si n Rami daca telefonul tot merge greu, si nu le foloseste pe toate.