Apple blocheaza vShare, HipStore, Movie Box si alte surse de continut piratat

nu merge vshare hipstore movieboxIn ajunul Craciunului compania Apple a blocat vShare, Movie Box, HiPStore si alte magazine online care fie permiteau instalarea de aplicatii piratate fie permiteau vizualizarea online de filme si seriale  pirat.

V-am spus zilele trecute de ce a blocat Apple vShare si se pare ca acesta nu a fost singurul serviciu avut in vedere de catre cei din Cupertino, HipStore, Movie Box si alte cateva asemenea nefiind functionale in momentul de fata pentru cei fara jailbreak.

Desi aceasta problema afecteaza doar terminalele fara jailbreak, deoarece doar in cazul lor era necesara utilizarea unui certificat Apple pentru instalarea aplicatiilor piratate, perioada aleasa de catre cei din Cupertino pentru blocare este una extrem de interesanta.

In aceste zile se inregistreaza un numar mare de activari de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, dar si un numar foarte mare de achizitii din App Store, compania Apple fortand practic utilizatorii sa cumpere aplicatii in loc sa le descarce pe cele oferite in magazinele pirat.

Mai mult decat atat, avand in vedere ca iTunes Connect este inchis, detinatorii acestor magazine de continut piratat nu pot genera certificate noi pentru a le inlocui pe cele blocate de catre Apple, astfel ca pana in 29 decembrie niciunul dintre aceste servicii nu va reveni la functionalitate normala.

Dupa acea data lucrurile vor reveni la normal deoarece blocarea acestor certificate folosite de catre magazine nu poate fi facuta la nesfarsit de catre compania Apple, cei din Cupertino neavand oricum prea mult interes de a bloca magazinele pana in prezent.

Desi Apple nu si-a prea batut capul cu blocarea magazinelor pana acum, un este exclus ca eforturile lor sa se intensifice in 2016, asta deoarece acum 3 ani ei au blocat Installous, o sursa de aplicatii piratate care servea milioane de oameni lunar si acelasi lucru s-ar putea intamplat cu vShare.

Acestea fiind spuse, daca erati curiosi sa aflati de ce nu merge vShare, HipStore sau Movie Box, ei bine acum aveti explicatia.