Sute de iPhone-uri confiscate in SUA

confiscare trafic iPhonePeste 500 de iPhone-uri au fost confiscate in SUA saptamana aceasta, politia din Tigard, Washington, descoperind un grup de infractori care faceau trafic cu terminale iPhone in China folosindu-se de gift card-uri cumparate cu ajutorul unor carti de credit furate.

Detectivii din Tigard au descoperit, din greseala, intr-un mall un barbat cu un numar mare de gift card-uri care cumpara produse Apple dintr-un Apple Store, ei luand decizia de a il urmari si de a cere politiei locale sa ii opreasca si sa ii perchezitioneze masina dupa observarea faptului ca aceasta era plina de produse recent achizitionate de la Apple.

La perchezitia masinii, politistii au descoperit peste 470 de terminale iPhone numai in interiorul acesteia, barbatul oferindu-le dupa audieri si informatii care au ajutat politia sa confiste alte cateva zeci de terminale dintr-un sediu al firmei de curierat Fed Ex.

Invinuitul a fost de acord sa coopereze cu politia pentru a identifica si alte persoane care fac parte din acest grup infractional organizat, scopul lor fiind de a cumpara terminale iPhone care sunt mai apoi trimise spre Hong Kong unde sunt vandute cu un profit destul de mare.

Police said that detectives seized more than 470 Apple iPhones from the car, worth more than $290,000, along with hundreds of gift cards worth more than $585,000. The alleged thieves directed Tigard detectives to a nearby Fed Ex store, where police siezed dozens of boxes of iPhones bound for Hong Kong.

Cele peste 500 de iPhone-uri valoreaza peste 300.000 de dolari, insa impreuna cu ele au fost descoperite si gift card-uri in valoare de 585.000 de dolari, astfel ca vorbim despre un prejudiciu foarte mare produs pentru persoanele ale caror carduri de credit au fost clonate.

Deocamdata politia nu spune daca vreun angajat Apple a fost implicat in acest grup, avand in vedere ca majoritatea iPhone-urilor au fost cumparate din doua Apple Store-uri, insa vorbim despre o captura impresionanta care totusi dezvaluie o mica parte din modul in care se face trafic cu iPhone-uri in intreaga lume.