Apple ii cere Samsung sa-i plateasca 180 de milioane de dolari

samsung 180 mil dolarApple ii cere companiei Samsung sa-i plateasca inca 180 de milioane de dolari pe langa cele 548 de milioane de dolari pe care coreenii au fost deja de acord sa le plateasca dupa pierderea unui proces din SUA, desi acea hotarare a fost din nou atacata la instanta suprema americana.

Aceasta suma suplimentara de 180 de milioane de dolari pe care Apple o cere are la baza 5 smartphone-uri lansate de catre Samsung dupa anul 2012, ele copiind diverse elemente de design dezvoltate de catre compania Apple si protejate prin brevete de inventie.

Cele 5 smartphone-uri puse in discutie ar avea aceleasi elemente de design pentru care s-a demonstrat si confirmat incalcarea brevetelor de inventie, insa deocamdata nu se stie exact ce modele are Apple in vedere, dovezile depuse cu cererea de chemare in judecata nefiind publice.

Desi cererea de chemare in judecata vine ca o surpriza pentru foarte multa lume, unii sustin ca Apple ar fi indreptatita sa ceara mai multi bani de la compania Samsung din moment ce incalcarea se face pentru brevetele pentru elemente de design pentru care s-a demonstrat deja protectia.

According to the Davis declaration, Apple wants supplemental damages (damages for infringements after the cutoff date of the jury trial) amounting to $178.7 million and prejudgment interest totalin $1.2 million, i.e., $180 million in total.

Acum ramane de vazut cati ani vor trece pana cand o hotarare va fi data in aceasta noua batalie juridica, asta daca se va ajunge sau nu la un proces, insa cele doua companii continua sa se atace in instantele globale, in ciuda faptului ca Samsung este un furnizor principal pentru multe dintre componentele produselor Apple.

Articolul precedentSute de iPhone-uri confiscate in SUA
Articolul următorWorms™ 4 este oferit la REDUCERE
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.