Apple – proces din cauza performantelor slabe ale iDevice-urilor

iOS 9 proces performante slabeiOS 9 a fost lansat de catre compania Apple in luna septembrie a acestui an si desi s-a speculat ca el ar urma sa ofere performante bune si pe iPhone, iPad sau iPod Touch-urile vechi, iata ca acest lucru nu s-a intamplat pentru toata lumea.

Apple a fost actionata recent in judecata in SUA de catre utilizatori de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri care acuza compania americana ca are practici inselatoare de promovare ale iOS 9, sustinand ca el este compatibil cu iDevice-urile vechi, fara a spune ca instalarea sa reduce serios perofrmantele.

iPhone 4S este adus in discutie in proces, printre alte dispozitive, el avand in iOS 9 performante cu mult reduse fata de cele oferite in iOS 8.x, Apple fiind acuzata ca nu anunta in prealabil acest lucru si ca nu permite instalarea iOS 8 pe aceste dispozitive.

Peste 100 de clienti ai companiei Apple sunt mentionati in cerere de chemare in judecata si in ea se sustine ca iPhone 4S devine practic imposibil de utilizat dupa instalarea iOS 9, terminalul functionand foarte greu indiferent de aplicatie, avand lag la inregistrarea atingerilor, blocandu-se sau inchizandu-se din senin.

When iPhone 4s owners are faced with the dilemma of continuing to use a slow, buggy phone or spend hundreds to buy a new phone, Apple often benefits because consumers will often buy a new iPhone to keep their investment in the App ecosystem. Furthermore, iPhone owners will buy a newer iPhone when faced with the choice because it is familiar and they can easily transfer their information, media, contacts, and apps without a major disruption in usage.

Aceste acuzatii privind minciunile din promovarea iOS 9 sunt completate de cele care sustin ca Apple stia ce impact are acest update asupra iDevice-urilor vechi si ca l-a lansat oricum fara a-i avertiza pe utilizatori ca vor avea performante reduse dupa instalarea sa.

In final, cererea de chemare in judecata sustine ca Apple a creat un ecosistem inchis in care isi obliga utilizatorii sa-i cumpere la nesfarsit dispozitivele pentru a nu pierde aplicatiile cumparate din App Store, afirmand ca aceasta ar fi o practica neconcurentiala, desi Google actioneaza la fel.

Pentru toate aceste neajunsuri reclamantii cer daune de 5 milioane de dolari de la compania Apple si daca este sa privim lucrurile obiectiv, atunci Apple ar trebui sa fie obligata sa plateasca mai mult decat atat pentru modul in care isi gandeste actualizarile.

An dupa an compania Apple lanseaza actualizari pentru iOS si an dupa an reduce simtitor performantele iDevice-urilor utilizatorilor, insa v-am avertizat de fiecare data despre aceste probleme si v-am prezentat teste comparative de performanta, asa ca stiti cu totii ce va asteapta inainte sa faceti un update.

 

15 COMENTARII

 1. Apple are o problema serioasa – si foarte rusinoasa . Telefoanele “premium” nu sunt capabile sa-i ruleze propriile sisteme de operare .
  Si mai vorbim de lag la altii !

 2. Astai drept .merge foarte bine pe iphone 6 plus dar mai are figuri rar dar le are.asa ceva nam patit pana la ios 7 , iphone 5 cu ios 6 de nedescris ,fluent , bateria duce, nu are pbm sub nicio forma si ei chipurile upgradeaza , ar trebui sa scoata toate mizerile ce nu ar trebui sa fie automat intrun soft si sa lase telefonul sa mearga frumos , un android de la htc m8 in sus nu are aceasta problema ,rupe

 3. Adevarul este ca 4s functioneaza cu iOS9 mizerabil in comparatie cu 6s, ok sunt 4 ani diferenta intre cele 2 insa ar trebui sa lase utilizatori dupa upgrade la un iOS si nu sunt multumiti, sa faca si downgrade. ar fi mai frumos daca apple ar renunta sa mai blocheze downgrade?

 4. Am o problemă maaare pe un iPhone 5,am dat update la 9.2 și nu numai că se blochează foarte des touch-ul de nu mai răspunde la atingere dar dat fiind că ios 9 cere mai mult procesor și ram suprasolicitează bateria urmând deteriorarea.E normal ca cei de la apple să-ți zică că nu te pot ajuta?!Măcar să lanseze un update mai “slăbuț” al ios 9 pentru dispozitivele până în 5s

 5. Pe utilizatori nu il intereseaza de rata de adoptie, pe ei ii intereseaza ca telefonele lor devin aproape inutilizabile dupa update la ios9. De asta i-au si dat in judecata pe Apple.
  Adica s-au gandit ca tu sa faci update telefonului tau , apoi iti mearge execrabil , ca nu ai cum reveni la ios 8 si tu ori te orientezi apoi ori la alt iPhone , ori poate iti forteaza mana si incerci un Android…
  Apple nu are cum castiga procesul iar prejudiciul de imagine este enorm , oricat de multi bani se lauda c-ar avea prin conturi.

 6. Scopul lor este sa te faca sa treci la un terminal mai nou! Am avut iphone 5 si la fel facea ca si al tau,nu de curand am facut upgrade la iphone 6 si merge destul de binisor!

 7. Liviu, ai dreptate: pe utilizatori nu îi interesează rata de adopție, însă nici pe Apple nu o interesează de ceea ce vor utilizatorii. Apple urmareste doar interesul actionarilor, deși în trecut se concentra pe satisfacția consumatorilor. Câtă vreme vei vedea consumatori care laudă Apple pentru orice face (bun sau rău), lucrurile nu se vor schimba. Apple scoate un iOS plin de buguri, și sar cu toții: “e perfect, de un infinit de ori mai bun decât orice altceva”.
  Apple scoate un iPhone cu carcasă care se decojește, “e super! Premium, mult mai bun decât plasticele S”
  Apple scoate cel mai mic ecran, “e doar un telefon dom’le, nu televizor sau farfurie!”
  Etc

 8. E piata de consum, normal sa mearga inainte. Vreti sa tineti telefoanele 5 ani? Oricum, eu cred ca 4 ani de suport sunt suficienti. Puterea de cumparare va frustreaza, nu puteti cumpara ultimul device si spuneti ca de ce nu mai merge bine cel vechi de 4 ani. Folositi telefonul cu disc, ala nu a avut update de soft niciodata! :))))

 9. Marius, tu vezi o evolutie la ios? Propriile lor terminale nu-si pot rula ios-cum trebuie…esti putin pe langa, nu te supara

 10. Iulian, am 6s-ul, merge perfect. Ai mei au terminalele mele vechi, 4s, 5, 5s. Doar 5s mai merge ok din ele. Eu vad asta un lucru normal, sunt vechi.