Apple vrea sa cumpere ecrane OLED de la Samsung

ecran OLED Samsung LGZvonurile privind implementarea de ecrane OLED in iPhone sunt aduse din nou in discutie de o publicatie sud-coreeana, aceasta afirmand ca Apple intentioneaza sa cumpere ecrane OLED de la LG si Samsung.

Nu se stie deocamdata cand sau in ce conditii ar urma sa fie semnat un acord intre cele trei companii, insa se pare ca ambele companii asiatice intentioneaza sa investeasca pana in 12.8 miliarde de dolari pentru a creste capacitatea de productie de ecrane OLED in urmatorii 2 – 3 ani.

Zvonul sustine ca primele terminale iPhone cu ecrane OLED ar urma sa fie lansate in 2018, deci iPhone 8 ar trebui sa includa aceasta noua componenta, compania Apple fiind aparent interesata sa investeasca in viitoarele fabrici LG si Samsung care vor produce aceste componente.

Mai mult decat atat, cei de la LG intentioneaza sa transforme unele linii de productie de ecrane OLED pentru televizoare in linii de productie de ecrane OLED pentru smartphone-uri, capacitatea sa productie urmand a fi cu 30% mai mare decat cea a Samsung.

South Korea’s LG Display Co Ltd and the panel-making unit of Samsung Electronics Co Ltd will supply organic light emitting diode (OLED) screens for Apple Inc’s iPhones. LG and Samsung Display are close to a final agreement with Apple for the screens. Tthe two Korean firms plan a combined 15 trillion won ($12.8 billion) in capital expenditure to build up OLED production capacity over the next two to three years.

Informatiile de astazi au fost afirmate si de alte publicatii asiatice in cursul saptamanilor trecute, deci este fara dubiu faptul ca Apple doreste sa faca trecerea de la actualele ecrane LCD la cele OLED, insa o confirmare de la cei din Cupertino nu vom avea pentru aceasta schimbare.

Chiar si fara ea, iPhone 8 ar trebui sa fie echipat cu un ecran OLED si dupa folosirea acestui tip de ecrane in terminalele iPhone, Apple va face cel mai probabil o schimbare si pentru tabletele iPad, insa doar daca va avea parteneri capabili sa-i sustina cererile de productie.