Cum ascunzi orice aplicatie a iPhone sau iPad

ascunde aplicatii iPhone iPadApple nu ne permite sa ascundem aplicatiile native instalate in iPhone, iPad sau iPod Touch-urile noastre, Tim Cook anuntand totusi anul trecut ca inginerii sai lucreaza la o metoda care ne va permite sa stergem aplicatiile native inutile care ocupa spatiu fara rost in dispozitive.

Pana in momentul oferirii publice a acestei optiuni pentru noi, cineva a descoperit un bug al iOS 9.1 si iOS 9.2 care ne permite sa ascunde orice aplicatie nativa, sau de alta natura, a terminalelor noastre, cel putin pana in momentul in care repornim dispozitivele.

Da, folosind trucul explicat mai jos si prezentat in clip veti putea ascunde din ecranul principal de aplicatii orice aplicatie vizibila in terminalele voastre, fie ca ea a fost instalata prin intermedul App Store, fie ca ea face parte din sistemul de operare si nu poate fi ascunsa in mod normal.

Operatiuni de acest gen pot fi facute fara probleme dupa jailbreak, insa metoda de astazi este disponibila oricui, chiar si fara jailbreak, dar va spuneam mai sus ca ea este doar temporara, asa ca daca doriti sa va bucurati cat mai mult de efectele ei, evitati sa reporniti terminalele.

Ascunde aplicatii iPhone si iPad

Pentru a ascunde orice aplicatii pe iPhone si iPad trebuie sa :

  1. Creati un folder cu aplicatiile pe care doriti sa le ascundeti.
  2. Selectati iconita aplicatiei dorite si trageti-o spre dreapta pentru a crea o noua pagina in folder, apoi eliberati-o in acea pagina.
  3. Selectati din nou iconita acelei aplicatii si trageti-o spre dreapta pentru a crea inca o pagina in acel folder, insa nu o eliberati, ci apasati butonul Home cat inca o aveti sub deget si ea va disparea complet din ecranul principal.

Dupa cum puteti vedea, intreaga procedura poate fi realizata de catre oricine in doar cateva secunde, insa nu trebuie sa uitati ca desi totul se face foarte rapid, schimbarile sunt temporare, asa ca nu piedeti chiar atat de mult timp cu ele.