CES 2016: Lenovo ThinkPad X1 – laptop/tableta cu proiector si camera 3D

Lenovo ThinkPad X1 1Lenovo a inceput CES 2016 in forta cu prezentarea unei game variate de produse, insa dintre toate in evidenta iese Lenovo ThinkPad X1, o tableta care se poate transforma intr-un laptop, dar care are integrat si un proiector sau o camera 3D.

ThinkPad X1 are o diagonala de 12 inch si functioneaza cu ajutorul unor procesoare Core m7 de ultima generatie, cei de la Lenovo incercand sa ofere performante de top pentru produsele pe care le lanseaza pe piata, iar in categoria tabletelor acest dispozitiv va oferi o experienta buna din acest punct de vedere.

In ceea ce priveste camera 3D, cei de la Lenovo incearca sa le ofere posesorilor de tablete ThinkPad X1 posibilitatea de a inregistra imagini care mai apoi sa fie folosite pentru a imprima obiecte 3D direct de pe tableta lor, pozele putand fi editate cu software Lenovo inainte de printare.

Proiectorul implementat de catre Lenovo in tableta sa este unul pico, adica un proiector care de obicei se foloseste la smartphone-uri, el fiind capabil sa genereze o imagine la od iagonala de 60 de inch, insa rezolutia nu este foarte mare din cauza limitarilor hardware existente.

Tableta Lenovo ThinkPad X1 va fi lansata in luna februarie la preturi ce incep de la 899 de de dolari, destul de scump pentru aceasta categorie de produse.