Prima Pagina Apple Watch Apple acuzata ca a furat tehnologii pentru Apple Watch

Apple acuzata ca a furat tehnologii pentru Apple Watch

furt tehnologii Apple WatchApple este acuzata de catre compania Valencell, specializata pe dezvoltarea de senzori biometrici, ca foloseste fara drept unele tehnologii prin care a implementat functii biometrice smartwatch-ului Apple Watch lansat anul trecut pe piata.

Compania Valencell sustine ca a colaborat cu Apple inainte de lansarea Apple Watch, dar ca lansarea smartwatch-ului i-a dezvaluit faptul ca unele tehnologii folosite in produs erau brevetate deja de ea, cei din Cupertino incalcand inclusiv anumite contracte semnate in prealabil cu Valencell.

Conform celor de la Valencell, Apple a fost interesata de senzorul sau denumit PerformTek, primele discutii cu privire la el aparand in cursul anului 2013, cei de la Valencell crezand ca Apple le va licentia tehnologia, discutii in acest sens avand loc inclusiv la sfarsitul anului 2014, insa colaborarea nu a mai avut loc in final.

Valencell a trimis companiei Apple diverse produse de monitorizare biometrica si a oferit informatii detaliate privind modul in care functioneaza ele crezand ca in final va incheia o colaborare pentru vanzarea acestei componente pentru ceas.

Acest lucru nu s-a intamplat, iar Apple este acuzata ca a prezentat un fals interes de colaborare pentru a fura informatii privind modul de functionare al senzorilor, unii angajati folosind date false pentru a descarca materiale tehnice din website-ul Valencell, totul in considerarea ca incalcarea brevetelor de inventie ale Velencell este mai putin costisitoare decat licentierea sa.

Apple did not have an intention of licensing Valencell’s PerformTek Technology. Instead, Apple’s interaction with Valencell was fueled by a business decision that the benefits of infringing upon Valencell’s patented technology outweigh the risk of being caught and ultimately forced to pay damages. This practice is consistent with the statement by Apple CEO Steve Jobs that Apple has “always been shameless about stealing great ideas.”

In baza acestor informatii, cei de la Valencell sustin ca Apple incalca nu mai putin de 4 brevete de inventie inregistrate de catre ea, un proces fiind deja intentat la o instanta americana, interdictia de a vinde Apple Watch si plata de despagubiri fiind cerute de catre Valencell.

Separat de Apple, cei de la Valencell au intentat un proces similar companiei Fitbit si daca acuzatiilor lor vor putea fi probate, atunci Apple ar putea fi obligata sa plateasca despagubiri si sa licentieze tehnologiile puse in discutie, sumele putand fi destul de mari.

 • gheorghe

  Deja Vu , de la Xerox la iPhone/iPad si Apple Watch , majoritaea tehnologiilor folosite au fost furate sau folosite fara drept/licenta de catre Apple .

 • disqus_DPH51pchVl

  Cei de la compania Valencell ar manca si ei o paine

 • gheorghe

  Sigur , ca si cum desteptii ingineri de la Apple au inventat ei senzorii biometrici .
  Tu nu vezi ca Apple , in rarele ocazii cand aduce o tehnologie noua , este cumparata cu tot cu companie ? Nimic nu este inventat de ei , nici Siri , nici TouchID , nici 3D touch .

 • Cody

  Atâta timp cât scot produsele care le scot, nu vad ce ne-ar interesa pe noi ce cumpara sau ce inventează… Noi folosim produsele finale cu tehnologiile respective… Putin îmi pasă ce face apple și cum. Mă interesează strict produsul care il tin in mana.

 • Alex :D

  Dar tu lucrezi la Apple ca sa vezi tu cate companii mai mici achiziționează sau cata tehnologie fura?

 • gheorghe

  Daca te-ai mai informa si tu din alte surse , ai sti si tu . Ai afla la cati le plateste Apple pe din dos pt ca le-a furat tehnologiile si cate procese a pierdut pe acelasi motiv . Informatiile sunt publice , trebuie doar sa-ti scoti capul din dosul lui Apple .

 • Cred ca intinzi coarda si la urmatorul comentariu in care te mai iei gratuit de cineva, va trebui sa-ti schimbi iar nickname-ul.

 • gheorghe

  Ne intereseaza pt ca Apple a facut mare caz de copierea dreptunghiului cu colturi rotunjite , in cazul lui Samsung si al altora , dupa ce chiar ei au fost dati in judecata de LG pt copierea designului LG Prada, care a aparut anterior primului iPhone . Si in general Apple a fost pt o perioada destul de lunga de timp un patent troll , incercand sa franeze competitia prin procese , de cele mai multe ori absurde .
  Daca altii au platit pt absurditatile astea ,si Apple trebuie sa platesca pt furturi de tehnologie adevarata .

 • ciuciu

  Pe bune ?! Toti fura ! La romani e sport national .

 • Viorel Predatorul

  Ma intreb la cat s-ar ridica despagubirile. Sa fie vorba de 1 miliard de dolari? Ce credeti?

  Pentru Apple devine o problema de imagine care ii genereaza risc reputational. Apple nu mai poate pretinde ca este cea mai inovativa companie din lume, atata timp cat se tine de furtisaguri marunte. Totodata, ii va veni destul de greu sa acuze pe altii ca ii fura “tehnologii” de genul “colturi rotunjite”, “animatia de derulare a unei pagini de carte” si “slide to unlock”, cata vreme ei fura fara jena tot ce se poate de la oricine.

 • Sute de milioane in cel mai rau caz.