CES 2016: Thermo – termometrul cu infrarosu

Withings ThermoDaca va aflati in cautarea unui nou termometru inteligent, ei bine Withings a prezentat la CES 2016 Thermo, un termometru inteligent care este capabil sa se interconecteze cu terminalele iPhone si o aplicatie dedicata pentru a prelua date.

Spre deosebire de termometrele normale, Thermo foloseste 16 senzori cu infrarosu pentru a afisa cat se poate de exact temperatura corporala a utilizatorului, el trebuind apropiat de cap, precum in imaginea de mai sus, pentru a afisa informatii corecte.

Apropierea Thermo de cap are drept scop analizarea arterei temporale, termometrul identificand cea mai calda zona a sa si facand 4000 de masuraturi in cateva secunde pentru a ne spune care este temperatura generala a corpului nostru.

Thermo a fost creat special pentru copiii carora nu le place sa le fie plasat termometrul sub limba, insa desigur ca poate functiona pe orice alta persoana, el interconectandu-se cu terminalele iPhone prin Wi-Fi sau Bluetooth pentru a afisa datele, aplicatia creand profiluri diferite pentru cei care isi masoara temperatura.

Thermo nu este primul termometru de acest gen lansat pe pietele din SUA si cu un pret de 100 de dolari cu siguranta nu este gandit pentru oricine, insa aplicatia companion este de foarte mare ajutor, ea tinand evidenta temperaturilor inregistrate si oferind o varietate de alte functii.