CES 2016: Ziro – manusa care controleaza roboti

Ziro manusa robotiZiro este un dispozitiv extrem de interesant prezentat zilele acestea la CES 2016 in Las Vegas si vorbim despre o manusa care ne ofera posibilitatea de a controla roboti pe care tot noi ii cream cu ajutorul unor motorase ce pot fi interconectate.

Manusa comunica cu un smartphone prin intermediul unei aplicatii instalate in acesta, aplicatia avand 7 tipuri de gesturi care pot fi setate pentru a fi indeplinide prin diverse miscari ale degetelor noastre in timp ce purtam manusa pe mana.

Robotii pot fi construiti din motorase care sunt introduse in componente modulare, ele putand fi combinate pentru a crea masini sau pentru a controla diverse alte obiecte si miscarile lor in functie de modul in care ne miscam noi mana in preajma lor.

Ziro deocamdata incearca sa convinga utilizatorii de pe glob sa ii ofere finantarea de care are nevoie pentru a fi lansat, compania din spatele produsului urmand a vinde un kit cu 2 motoare la pretul de 149 de dolari si un kit cu 4 motoare la pretul de 199 de dolari.