Prima Pagina Tim Cook Cati bani a castigat Tim Cook in 2015 ?

Cati bani a castigat Tim Cook in 2015 ?

bani Tim CookTim Cook este CEO-ul celei mai populare companii IT de pe planeta si are o avere de cateva sute de milioane de dolari, ea fiind in principal formata din actiunile pe care le le detine la Apple, dar pe care nu le poate vinde deocamdata.

Separat de aceste actiuni, Tim Cook primeste salariu de la compania Apple impreuna cu diverse bonusuri de performanta, iar in cursul anului 2015 el a incasat peste 10.2 milioane de dolari pentru munca depusa in cadrul companiei americane si rezultatele obtinute de catre ea.

In cursul anului 2014 Tim Cook a incasat 9.2 milioane de dolari de la Apple, deci vorbim despre o crestere de 1 milion de dolari in banii primiti de catre CEO, doar 1.7 milioane de dolari din aceasta suma reprezentand salariul, restul fiind bonusurile acordate pentru performante.

Separat de acesti bani, Tim Cook are si 3.1 milioane de actiuni Apple care la sfarsitul anului trecut valorau peste 350 de milioane de dolari, insa care nu puteau fi vandute deoarece ele au impuse restrictii de vanzare pe care Tim Cook inca nu le-a indeplinit.

salarii Tim Cook conducere Apple

In ceea ce priveste restul membrilor din conducerea Apple, CFO-ul Luca Maestri a castigat 25.3 milioane de dolari, cu 11.3 milioane de dolari mai mult decat in 2014, in timp ce Angele Ahrendts a castigat in 2015 25.7 milioane de dolari fata de 73.4 milioane de dolari in 2014.

Eddy Cue, Dan Riccio si Bruce Sewell au castigat fiecare cate 25.1 milioane de dolari separat de actiunile care inca nu pot fi vandute, iar in cazul tuturor acestor vicepresedinti seniori salariul de baza a reprezentat doar 1 milion de dolari din intreaga suma acordata.

Singura necunoscuta in documentatia fiscala trimisa de catre compania Apple catre autoritati il are in centru pe Jony Ive, banii primiti de catre acesta nefiind raportati public de catre cei din Cupertino, deci putem presupune ca el este platit regeste pentru a ramane in cadrul Apple.

 

 • Viorel Predatorul

  As spune ca Elon Musk este un CEO mai potrivit pentru Apple: este vizionar, tanar, carismatic, si a demonstrat ca poate ridica un brand la nivel inalt.
  Tim Cook este bun la strans bani, insa storsul banilor in maniera actuala (fara inovatii semnificative) nu poate fi decat pe termen scurt (cativa ani). Pe termen lung, Apple arde gazul degeaba.

  Apple a venit cu iMac, apoi cu iPod (si a salvat compania de la faliment). A urmat iPhone, si deja era pe cele mai inalte culmi đŸ™‚ A venit si iPad, si toata lumea a considerat-o pe buna dreptate a fi cea mai inovativa companie. Toate astea s-au intamplat cu Steve Jobs la conducere.

  Ce a urmat dupa moartea lui Steve Jobs?
  A venit Mr Cook si a tot ceea ce a facut Apple a fost sa aduca mici modificari la iPhone si iPad. A iesit si Apple Watch, anuntat cu ani de zile, de parca au avut proiect de racheta cosmica. In final, Apple Watch este oarecum o dezamagire pentru Apple, intrucat vanzarile sunt nesatisfacatoare.
  Mai este zvonul cu Apple Car, dar nimic concret.

  Intre timp, competitia nu doarme, si este mai feroce ca niciodata. Deja, Apple nu mai are suprematia in privinta smartphone-ului, producatorii de masini electrice au un avans semnificativ, Android este mult prea avansat, etc.
  Apple sta pe un portofoliu nediversificat de produse, vanzarile concentrandu-se in principal pe un singur produs: iPhone (>60%).

  Tim Coock o fi un contabil bun, insa nu este suficient sa fii CEO la Apple, asa cum nici Iron Man nu era contabil, ci om de stiinta vizionar.

 • George Coman

  no comment! frumos spus!