Cati bani a castigat Tim Cook in 2015 ?

bani Tim CookTim Cook este CEO-ul celei mai populare companii IT de pe planeta si are o avere de cateva sute de milioane de dolari, ea fiind in principal formata din actiunile pe care le le detine la Apple, dar pe care nu le poate vinde deocamdata.

Separat de aceste actiuni, Tim Cook primeste salariu de la compania Apple impreuna cu diverse bonusuri de performanta, iar in cursul anului 2015 el a incasat peste 10.2 milioane de dolari pentru munca depusa in cadrul companiei americane si rezultatele obtinute de catre ea.

In cursul anului 2014 Tim Cook a incasat 9.2 milioane de dolari de la Apple, deci vorbim despre o crestere de 1 milion de dolari in banii primiti de catre CEO, doar 1.7 milioane de dolari din aceasta suma reprezentand salariul, restul fiind bonusurile acordate pentru performante.

Separat de acesti bani, Tim Cook are si 3.1 milioane de actiuni Apple care la sfarsitul anului trecut valorau peste 350 de milioane de dolari, insa care nu puteau fi vandute deoarece ele au impuse restrictii de vanzare pe care Tim Cook inca nu le-a indeplinit.

salarii Tim Cook conducere Apple

In ceea ce priveste restul membrilor din conducerea Apple, CFO-ul Luca Maestri a castigat 25.3 milioane de dolari, cu 11.3 milioane de dolari mai mult decat in 2014, in timp ce Angele Ahrendts a castigat in 2015 25.7 milioane de dolari fata de 73.4 milioane de dolari in 2014.

Eddy Cue, Dan Riccio si Bruce Sewell au castigat fiecare cate 25.1 milioane de dolari separat de actiunile care inca nu pot fi vandute, iar in cazul tuturor acestor vicepresedinti seniori salariul de baza a reprezentat doar 1 milion de dolari din intreaga suma acordata.

Singura necunoscuta in documentatia fiscala trimisa de catre compania Apple catre autoritati il are in centru pe Jony Ive, banii primiti de catre acesta nefiind raportati public de catre cei din Cupertino, deci putem presupune ca el este platit regeste pentru a ramane in cadrul Apple.