Ehang 184 – prima drona pentru transport de persoane

Ehang 184 drona transport persoaneEhang 184 este prima drona pentru transport de persoane creata vreodata, ea fiind prezentata la CES 2016 pentru cei care sunt interesati sa cumpere un asemenea produs pentru transport personal si nu numai.

Conform producatorilor sai, Ehang 184 este capabila sa urce la altitudini de peste 3000 de metri cu o singura persoana la bord, drona putand face zboruri autonome pe distante medii fara probleme.

Ehang 184 are 142 de cai putere si este dedicata persoanelor care fie nu au cunostintele necesare pentru a pilota un avion ori elicopter, fie pentru cei care au aceste cunostinte, dar isi doresc un mijloc de transport rapid care sa nu ocupe extrem de mult spatiu in preajma casei.

Ehang 184 are o viteza medie de croaziera de maxim 99 KM/h la atititudini de peste 3000 de metri, compania producatoare spunand ca drona poate zbura timp de 23 de minute folosindu-si motorul electric in baza caruia sunt actionate cele 4 rotoare montate in jurul cabinei.

Anvergura Ehang 184 cu toate elicele montate este de 5.4 metri, greutatea aparatului fiind de 199 de kilograme inainte ca o persoana de maxim 116 kilograme sa se urce in drona pentru a fi transportata nu chiar atat de departe precum si-ar imagina unii.

In ceea ce priveste transportul in sine, pasagerul trebuie sa foloseasca sistemul de navigatie pentru a crea ruta, iar dupa finalizare va trebui doar sa rosteasca comanda take off pentru a pleca, comanda land generand automat procedura de aterizare a dronei.

Ehang 184 decoleaza si aterizeaza vertical, iar in aer se foloseste de GPS si alti senzori pentru a-si mentine directia pe ruta creata de catre utilizator, astfel ca ar trebui sa ajungeti in siguranta la destinatia voastra.

Drona Ehang 184 este fabricata dintr-un material compozit impreuna cu fibra de carbon si rasina epoxidica, creatorii montand inclusiv un sistem de aer conditionat si lumina pentru citit, o varietate de lumini si semnale de avertizare fiind montate in exterior impreuna cu o camera.

Drona Ehang 184 ar urma sa coste intre 200.000 si 300.000 de dolari, insa principala problema este legalitatea efectuarii de zboruri deoarece legislatia actuala nu este gandita pentru a acoperi asemenea aparate de zbor, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua ele.

Voi ce parere aveti despre drona Ehang 184 ?