Samsung anunta profit in scadere in Q4 2015

samsung venituri q4 2015Samsung a avut un T4 2015 problematic, compania coreeana nereusind sa isi creasca profitul in aceasta perioada, desi incasarile au ramas similare cu cele ale anului trecut, vanzarile de telefoane mobile avand o scadere de 8.2% fata de aceeasi perioada.

Cei de la Samsung au avut profit de 5 miliarde de dolari in T4 2015, cu 540 de milioane mai mic decat estimarile analistilor, diferenta creand deja probleme pentru coreeni pe bursele asiatice care nu au reactionat chiar atat de bine la publicarea acestor date preliminare privind incasarile Samsung.

Daca vanzarile totale de telefoane mobile au scazut cu 8.2% in T4 2015 fata de T4 2014, vanzarile de smartphone-uri premium din seria Galaxy S si Galaxy Note ar fi scazut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, aceasta fiind practic problema majora a companiei Samsung.

Desi vanzarile smartphone-urilor scumpe ale Samsung au scazut serios, vanzarile smartphone-urilor ieftine au crescut, dar nu suficient de mult pentru a acoperi o scadere totala a vanzarilor de telefoane mobile, asa ca in final cei din Coreea de Sud au avut profit mai mic in T4 2015.

Samsung da vina pe scaderea globala a vanzarilor de smartphone-uri si concurenta acerba facuta de catre micii producatori chinezi, insa cand linia de produse premium are o scadere atat de mare in vanzari, este clar ca problema sta la produse si nu la interesul vis-a-vis de ele.

Samsung Galaxy S7 va fi lansat in martie de catre Samsung pentru a rezolva aceasta problema, sau cel putin aceasta este speranta coreenilor.

14 COMENTARII

 1. In fiecare trimestru fiscal sunt peste Apple la vanzari, asta am scris de fiecare data. Asa cum am scris si ca desi au vanzari mari, profitul este mult, mult mai mic, pentru ca asta e realitatea.

 2. stiu, multumesc pt compliment 😀 dar stai linistit ca si samsung peste 2 ani dupa ce apple va scoate portul o va face si ea ! stiu ca esti destept si stii asta dar nu o poti zice in scris 😀

 3. Problema lor este că fac prea multe device-uri aproape cu aceleași specificații și design. Ar trebui sa facă 2-3 low cost și 2-3 modele premium și cam atât. Și bine înțeles, să nu scoată un model nou la fiecare 5 luni. Lumea nu poate schimba telefonul la fiecare 5 luni.

 4. Ma doare’n paishpe ce va face Samsung… Tu nu intelegi ca eu nu imi incovoi coloana in fata unui logo, asa cum o fac atatia. Nu eu spuneam ca 3.5 inci este perfect, si ca 4.2 inci este paleta, dupa care sa mor de extaz cand a scos Apple cel mai mare phablet de pe piata.
  Nu eu am strigat ca pen-ul este aiurea, dupa care sa am placeri nebanuite sa vad un pen pe iPad.

  La fel despre: NFC, ecranul (AM)OLED, butonul power lateral, rezolutia camerei foto, sistemul de notificari, rezolutia ecranului, etc…

  Nu fanii Android sunt cei vehementi cand e vorba de neacceptarea ideilor concurentei, si care devin extaziati cand Apple adopta tehnologia.

 5. Dacă S7 va fi la fel la design,doar procesorul schimbat(snapdragon 820 si care o mai fi) si încă 1 gb de ram la 700€ prețul de pornire…. Înseamnă ca nu a învățat nimic Samsung din greșeli.

 6. Dar 8 gb de ram ce are,nu e bine? Daca se poate,de ce nu? Mai leșina câțiva cand aud de specificații,evident fără susținere in viața reala. Force touch,adica Samsung Touch va avea(am uitat asta,într-adevăr) si marea surpriza,care doar S7-le va avea este(sunt sigur ca nu te-ai gândit la asta)…este…este…. culoarea rose-gold!
  Acum zi sincer,te-ai fi gândit la asta? :-))