Samsung anunta profit in scadere in Q4 2015

samsung venituri q4 2015Samsung a avut un T4 2015 problematic, compania coreeana nereusind sa isi creasca profitul in aceasta perioada, desi incasarile au ramas similare cu cele ale anului trecut, vanzarile de telefoane mobile avand o scadere de 8.2% fata de aceeasi perioada.

Cei de la Samsung au avut profit de 5 miliarde de dolari in T4 2015, cu 540 de milioane mai mic decat estimarile analistilor, diferenta creand deja probleme pentru coreeni pe bursele asiatice care nu au reactionat chiar atat de bine la publicarea acestor date preliminare privind incasarile Samsung.

Daca vanzarile totale de telefoane mobile au scazut cu 8.2% in T4 2015 fata de T4 2014, vanzarile de smartphone-uri premium din seria Galaxy S si Galaxy Note ar fi scazut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, aceasta fiind practic problema majora a companiei Samsung.

Desi vanzarile smartphone-urilor scumpe ale Samsung au scazut serios, vanzarile smartphone-urilor ieftine au crescut, dar nu suficient de mult pentru a acoperi o scadere totala a vanzarilor de telefoane mobile, asa ca in final cei din Coreea de Sud au avut profit mai mic in T4 2015.

Samsung da vina pe scaderea globala a vanzarilor de smartphone-uri si concurenta acerba facuta de catre micii producatori chinezi, insa cand linia de produse premium are o scadere atat de mare in vanzari, este clar ca problema sta la produse si nu la interesul vis-a-vis de ele.

Samsung Galaxy S7 va fi lansat in martie de catre Samsung pentru a rezolva aceasta problema, sau cel putin aceasta este speranta coreenilor.