iPhone 7 va fi mai subtire, dar fara port audio

iPhone 7 subtire fara port audioiPhone 7 va fi mai subtire si nu va avea port audio de 3.5mm, o cunoscuta publicatie americana confirmand zvonurile din ultimele saptamani privind schimbarile pe care compania Apple le va face pentru viitorul sau smartphone.

Eliminarea portului audio de 3.5mm al iPhone 7 va lasa loc doar pentru un port Lightning la baza terminalului, utilizatorii fiind obligati sa foloseasca casti wireless sau adaptoare care sa permita conectarea hack-urilor de 3.5mm la porturile Lightning.

Eliminarea acestui port audio are la baza dorinta companiei Apple de a face iPhone 7 mai subtire decat restul iPhone-urilor, insa desigur ca Apple are si alte planuri ce au la baza aceasta schimbare, una fiind implementarea unui sistem nou de anulare a zgomotelor ambientale.

Mai exact, compania Apple va implementa un sistem de anulare a zgomotelor ambientale ce a fost dezvoltat de catre compania britanica Wolfson Microelectronics, el find implementat atat in iPhone 7, cat si in castile vandute pentru el, Apple urmand a le cere si partenerilor care fac casti Lightning sa foloseasca aceasta tehnologie.

Partea interesanta este ca Apple nu ar urma sa implementeze aceasta tehnologie in castile EarPods oferite in pachetul iPhone 7, ci ar urma sa vanda o versiune mai scumpa a lor care o are inclusa, deci vorbim despre aceeasi strategie lacoma a Apple privind produsele.

In continuare, se pare ca iPhone 7 ar urma sa ofere in sfarsit incarcare wireless pentru utilizatori si desi nu se spune ce standard se va folosi pentru aceasta implementare, exista sanse foarte mari sa vorbim despre cel utilizat pentru Apple Watch.

In final, ni se spune din nou ca iPhone 7 va fi impermeabil, compania Apple dorind intr-un final sa ofere smartphone-uri care nu pot fi afectate de contactul cu apa, iPhone 6S fiind aproape de a indeplini aceasta cerinta stricta, insa viitorul smartphone o va oferi cu siguranta.

Ultimele doua functii nu sunt 100% sigure pentru implementare in iPhone 7, asa ca Apple ar putea renunta oricand la ele, insa am auzit o varietate de zvonuri privind impermeabilitatea, asa ca eu o consider ca si implementata in iPhone 7.