YouTube va avea suport pentru HDR video

YouTube HDR VideoYouTube a anuntat in cadrul CES 2016 ca va oferi suport pentru HDR video incepand din cursul acestui an, compania americana oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a incarca partaja continut video la calitate HDR pentru oricine.

Chief Business officer-ul celor de la YouTube, Robert Kyncl, a anuntat implementarea suportului pentru HDR video incepand din cursul acestui an, deci utilizatorii vor putea incarca din terminale orice fel de clipuri video de acest gen, calitatea lor fiind superioara celor normale.

HDR, sau high dynamic range, este un format care permite inregistrarea de poze si clipuri video care arata mult mai natural decat celor inregistrate folosind software-ul standard, insa in momentul de fata putine smartphone-uri sunt capabile sa inregistreze in mod nativ clipuri video HDR.

In ciuda acestui lucru, exista multe aplicatii care pot inregistra clipuri video HDR care vor putea fi incarcate mai apoi in YouTube, redarea lor pe ecrane mari oferind o experienta mult mai buna si mai naturala de vizualizare a continutului inregistrat.

YouTube este cel de-al treilea mare furnizor de continut multimedia care anunta suport pentru video HDR, cei de la Amazon si Netflix facand-o deja de ceva vreme, asa ca acum ramane doar ca televizoarele sa aiba implementat suport pentru HDR.