Dispozitivul care te obliga sa realizezi fotografii originale

 Un pasionat de fotografii din Copenhaga crede ca a creeat un dispozitiv wow, si anume o “camera” foto speciala care-i obliga pe cei care vor sa realizeze o poza, sa o faca, cat mai… originala.

Dispozitivul este de fapt un iPhone intr-o carcasa de plastic, care prin intermediul GPS-ului si a internetului, stie ce poze au fost realizate, in functie de ce ii indica obiectivul.

De exemplu, daca tu vrei sa faci o poza care a mai fost facuta de altii, programul va cauta imagini similare si nu te va lasa sa o realizezi si va bloca automat declansatorul. Prin urmare, programul aparatului va forta fotografii sa incerce cadre si locatii noi. 

Artistul din Copenhaga considera ca astfel incurajeaza creativitatea fotografilor. Utilizatorii insa sunt de parere ca este un dispozitiv inutil pentru ca daca tu vrei sa realizezi poze originale la cascada Niagara, castelul Peles, etc., n-o poti face. Prin urmare, e o idee buna, si nu prea, si nu cred ca se va numara printre produsele ce vor fi puse vreodata spre vanzare.