Sennheiser Orpheus – castile de 50.000 de dolari

Sennheiser a prezentat in cadrul CES 2016 perechea de casti Orpehus menita sa atraga pasionatii de muzica dispusi sa plateascao suma ridicola de bani pentru un asemenea produs. Cu un pret de 50.000 de dolari, castile Sennheiser Orpehus promit sa va incante urechile cu muzica pe care o redau, ele avnd cel mai avansat sistem de redare a muzicii oferit intr-o pereche de casti.

Sennheiser OrpheusIn cadrul CES 2016 compania Sennheiser a prezentat in premiera perechea de casti Orpheus, care in realitate este un sistem complex ce costa 50.000 de dolari, insa care conform celor prezenti acolo, ofera o experienta aproape perfecta de a asculta muzica.

Sennheiser a lansat in 1991 prima pereche de casti din seria Orpheus, oferind atunci o experienta similara pentru ascultarea de muzica la casti, insa daca va uitati la clipul video de mai jos veti vedea cam cat de mult a evoluat tehnologia in doua decenii si jumatate.

Conform celor de la Sennheiser, Orpheus este prima pereche de casti electrostatice care au integrat in membranele ce acopera urechile un amplificator de voltaj MOSFET clasa A, deci practic vorbim despre o experienta pe care teoretic nicio alta pereche de casti nu o va putea oferi.

Separat de acestea, amplificatorul castilor este plasat intr-o cutie facuta din sticla si marmura Carrara, cea folosita in sculpturile lui Michelangelo, diafragme de 2 – 4 micrometri din platina vaporizata fiind montate in cutie, performanta electrica si acustica fiind oferita de cabluri ceramice suflate cu aur.

In esenta, castile Orpheus sunt gandite pentru a oferi cea mai buna experienta de a asculta muzica la casti puse pe urechi, iar pentru a sustine asemenea afirmatii cei de la Sennheiser au creat un produs extrem de complex, dar si extrem de scump.

Daca banii nu va conving de calitatea castilor Sennheiser Orpheus, atunci poate ca marturiile celor care au testat produsul o vor face.