Prima Pagina Apple Tim Cook refuza sa ajute guvernul SUA in a identifica teroristi

Tim Cook refuza sa ajute guvernul SUA in a identifica teroristi

Tim Cook a participat la o intalnire menita sa convinga marile companii IT sa isi deschida, in fata agentiilor federale americane, larg portile de acces catre serverele in care gazduiesc datele utilizatorilor. CEO-ul Apple a refuzat categoric sa permita preluarea informatiilor privind utilizatorii de iDevice-uri, in ciuda faptului ca datele ar fi putut ajuta la prevenirea unor atacuri teroriste.

17

Tim Cook intalnire terorismZilele trecute v-am spus ca Tim Cook urmeaza sa participe la o intalnire in care presedintele SUA, reprezentanti ai guvernului si reprezentanti ai altor companii IT vor discuta despre provocarile pe care terorismul cibernetic le ridica.

Guvernul SUA a incercat sa convinga reprezentantii acestor companii IT sa il ajute sa combata online organizatiile teroriste, sa identifice sustinatorii radicali ai acestora si sa contraatace campaniile de recrutare online duse in mod constant de catre organizatiile teroriste de pe glob.

Multi dintre reprezentantii IT prezenti la aceasta intalnire au fost de acord sa ajute guvernul american intr-o masura sau alta, presedintele Barack Obama fiind destul de convingator in timpul discutiilor, insa Tim Cook a tinut sa isi mentina pozitia in ceea ce priveste securitatea datelor utilizatorilor.

Tim Cook a reafirmat faptul ca Apple nu intentioneaza sa ii ofere guvernului american o portita de acces in serverele sale care gazduiesc serviciile online, astfel ca agentiile federale nu vor avea acces la datele Apple ID-urilor sau in backup-urile iCloud pentru a putea descoperi eventuale amenintari teroriste.

At another point, Apple’s chief executive Tim Cook told the government it needs to state publicly that it supports strong encryption. Over the past year, Apple has faced repeated attacks from the FBI for selling products that, officials say, criminals could use to communicate in secret.

Aceasta pozitie a fost adoptata de catre Tim Cook cu foarte mult timp in urma si a fost repetata public de fiecare data cand a fost daca Apple are intentia de a ajuta guvernul american in lupta impotriva terorismului, insa desigur ca nu toata lumea o crede.

E greu de crezut ca Apple va putea refuza sa ofere acces la serverele sale catre agentiile guvernamentale daca SUA va fi tinta unor noi atacuri teroriste, legislatia americana fiind gandita intr-un asa fel incat in situatiile de acest gen companiile sunt obligate sa furnizeze orice fel de informatii catre agentiile guvernamentale.