Android Smart TV sunt vulnerabile in fata hackerilor

Daca ai un Smart TV Android, atunci ar fi bine sa fii foarte vigilent in ceea ce priveste instalarea de aplicatii de pe internet deoarece televizoarele ce ruleaza acest sistem de operare pot fi sparte de catre hackeri.

smart tv androidSmart TV-urile Android sunt vulnerabile in fata hackerilor din cauza versiunilor vechi ale sistemului de operare care sunt instalate de catre ele si care pot fi exploatate prin internet de catre persoane rau intentionate.

Conform companiei de securitate informatica numita Trend Micro, toate versiune Android lansate inainte de Android Lollipop pot fi exploatate in baza unei vulnerabilitati care permite rularea de cod nesemnat cu privilegii de adminsitrator chiar si in Smart TV-uri.

Pentru ca un Smart TV Android sa fie infectat este necesara instalarea si rularea unei aplicatii care a fost modificata de catre hackeri pentru a exploata sistemul de operare, Trend Micro afirmand ca o multitudine de astfel de aplicatii exista in magazine virtuale existente pe internet.

Smart TV-uri Android produse de catre Changhong, Konka, Mi, Philips, Panasonic sau Sharp au fost descoperite cu aplicatii infectate, insa practic orice fel de televizor inteligent care are o versiune a Android mai veche decat 5.0 poate fi exploatat, chair daca el este produs de Samsung sau orice alta companie.

Aplicatiile infectate sunt disponibile in magazine vizitate in principal de catre americani si canadieni, iar dupa instalare ele obtin acces total asupra televizorului, putand chiar sa descarce si alte aplicatii infectate care, deci practic raspandirea lor este foarte greu de oprit de catre utilizatori.

Solutia recomandata de catre cei de la Trend Micro implica instalarea unui antivirus si actualizarea Smart TV-urilor Android la cea mai recenta versiune disponibila pentru el, insa putina lume stie sa faca acest lucru, asa ca probabil in curand vom vedea si oameni care se plang de problemele generate de asemenea aplicatii.