SmartRead – Aplicatia care te ajuta sa inveti

Nu stiu cati dintre voi stiu de aplicatia creata de patru elevi romani, SmartRead, dar in ideea ca nu multi stiu, va spun cateva lucruri despre ea.

Ideea aplicatiei SmartRead, dezvoltata pentru smartphone-uri si tablete, apartine a patru liceeni de clasa a XI-a din Bucuresti. Aplicatia a fost deja folosita in toamna anului trecut in doua scoli, dupa ce luase deja un premiu la un concurs european de idei de afaceri.

Pe scurt, aplicatia SmartRead le propune elevilor sa se evalueze prin intermediul unor teste si sa invete prin verificari repetate in timpul lecturilor. Deasemenea, ofera si profesorilor modalitati eficienta de predare.

SmartRead nu este o aplicatie ce poate fi folosita doar de elevi, ci si de profesori. Acestia  pot obtine informatii despre modul in care citesc elevii, despre cei care inregistreaza cele mai bune rezultate si tot profesorii stabilesc intrebarile si raspunsurile fiecarui elev. Pe baza informatiilor, profesorii pot craea planuri de studiu si pot oferi claselor de care se ocupa documente de lucru, printr-un simplu click. Atat tinerii inventatori, cat si profesorii, spera ca aceasta aplicatie sa fie folosita in din ce in ce mai multe scoli din Romania.

Scolile care vor folosi aplicatia vor plati doar un dolar pe luna pentru fiecare elev.

1 COMENTARIU