Apple face investitii pentru a implementa ecrane OLED in iPhone

iPhone ecran OLEDPlanurile companiei Apple de a implementa ecrane OLED in iPhone-urile sale o motiveaza sa faca o investitie intr-unul dintre actualii parteneri care produc ecrane pentru iDevice-uri, acesta urmand a isi dezvolta o divizie care produce si ecrane OLED.

AU Optronics este compania taiwaneza in care Apple ar putea investi zeci sau sute de milioane de dolari pentru constructia uneia sau a mai multor fabrici care vor produce ecrane OLED, procesul putand fi unul de foarte lunga durata.

Desi cei de la AU Optronics nu au comentat zvonurile privind primirea unei posibile investitii de la Apple, pretul actiunilor pe piata bursiera din Taiwan a crescut cu aproape 3 procente in cursul zilei de astazi, aceeasi crestere fiind valabila si pentru Innolux.

Trecerea de la ecrane IPS LCD la cele AMOLED pentru terminale iPhone este zvonita de ceva vreme, insa abia anul trecut au aparut informatii serioase care indicau faptul ca Apple ar fi dispusa chiar sa si investeasca in cosntruirea unor fabrici pentru productia lor.

According to the reports, Apple is likely to transform AUO into an active-matrix organic light-emitting diode (AMOLED) screen supplier for production of future iPhones, and if AUO agrees with Apple’s fund injection plan, the Taiwanese firm could see its sales and gross margin grow significantly.

Apple cumpara in momentul de fata ecrane pentru iDevice-uri de la aproximativ 4 companii diferite, insa investitii ar putea face in 2 sau 3 dintre ele pentru a-si reduce pe termen lung costurile de achizitie pentru componente si a putea controla vanzarile respectivelor companii.

Conform celor mai recente zvonuri, Apple ar intentiona sa faca trecerea de la ecrane IPS LCD la cele AMOLED in cursul anului 2018, deci pana atunci exista suficient timp pentru investitii si foarte multe zvonuri cu privire la calea pe care o va urma compania Apple.